Zmienianie oprogramowania do edycji raportów w programie Simulation

Witam

Po prostu ustawiłem statyczną symulację, wszystko idzie dobrze. Chciałbym wyeksportować raport, który jest z nim związany, z wyjątkiem tego, że nie mam Worda, tylko openoffice.

Posiadam solidworks Prenium 2018

Czy wiesz, czy możliwa jest zmiana domyślnego oprogramowania?

Dziękuję za pomoc,

1 polubienie

Dla mnie nie ma to możliwe, solidworks jest "ożeniony" z biurem...

3 polubienia

Mam to samo pytanie!

;)

Witam

Podobnie jak max59, myślę, że nie jest to możliwe, Solidworks jest rzeczywiście "ożeniony" z Excelem i Wordem i nie działa z OpenOffice, LibreOffice ani Office Starter, jak już ogłoszono w poście https://www.lynkoa.com/questions/probleme-entre-excel-et-solidworks, pytanie dotyczyło SW 2013, ale o ile mi wiadomo, nie było ewolucji w tym punkcie.

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam

Zwykle pliki Word są czytelne w otwartym biurze, jeśli się nie mylę.

To, co musisz wiedzieć, to to, że solidworks generuje plik raportu bez konieczności uciekania się do samego programu Word. Co jest przydatne, gdy nie masz Worda croc$oft

Sztuczka (aby sprawdzić z załącznikiem w poniższej wiadomości) polega na tym, że jeśli nie poprosisz w opcjach, aby zobaczyć dokument, umieści dokument w formacie Word w wybranym katalogu. (bez otwierania programu Word).

Spróbuj i informuj nas na bieżąco za pomocą pliku, który dla Ciebie wygenerowałem ( plik raportu  znajdziesz w następnej wiadomości)

Dziękuję

edition_dans_open_office.jpg

@ olivier_8   oto plik wygenerowany przez SW próbuje go otworzyć za pomocą openoffice

Pozdrowienia 

anneau_de_levage_simulation-static_2-2.docx

Cze wszystkim

Dziękujemy za Twoją opinię,

@Zozo_mp, oto komunikat nawet po usunięciu zaznaczenia, aby wyświetlić raport po publikacji:

Na razie nie mam rozwiązania.

Miłego dnia

sans_titre_-_1_plan_de_travail_1.jpg

Witam

@Zozo_mp, Solidworks generuje raport przy użyciu programu Word, ale w trybie niewidocznym. Można to zobaczyć po prostu patrząc na to, co dzieje się w procesach Windows podczas generowania raportu (i to nawet poprzez odznaczenie opcji wyświetlania raportu po opublikowaniu), proces Winword jest uruchamiany na początku generowania raportu, a następnie zatrzymywany na jego końcu:

Pozdrowienia

2 polubienia

@d. Zrozumiał

Zbyt mocny d.r

Przeklęty!!! Jeśli Word działa w trybie niewidocznym, to nie jest glop dla olivier_8 |

Umieszczam informacje w kącie moich neuronów, które nie są jeszcze spalone.
Zainstalowałem więc program Word na mojej przenośnej stacji HP.

1 polubienie

Witam

W rzeczywistości d.roger ma rację. SW używa interfejsów API firmy Microsoft do generowania swoich raportów. Jako dowód komunikat o błędzie wspomina o wystąpieniu programu Word i potwierdza, że program Word musi zostać zainstalowany.

Podsumowując, nie można używać niczego innego niż Word, ponieważ oprogramowanie steruje aplikacją przez swoje interfejsy API w celu tworzenia raportów.

2 polubienia

Wracam do tematu

Istnieją różne opcje tworzenia kopii zapasowych. Jest bardzo prawdopodobne, że to nie zadziała, aby wygenerować plik (ponieważ przeglądarka Word-viewer to  prawdopodobnie tylko przeglądarka ), ale warto spróbować dla AbiWord i może WPS.

Z drugiej strony może być konieczne wskazanie czegoś w SW, ponieważ nigdy nie próbowałem.

https://www.commentcamarche.net/download/telecharger-207-word-viewer

możesz także wypróbować WPS

Spróbuj szczęścia z AbiWord

Pozdrowienia