Zmienianie szablonu właściwości niestandardowej

Witam

Chciałbym mieć możliwość zmiany modelu właściwości niestandardowych na całej partii części folderu (operacja, którą muszę wykonać kawałek po kawałku... patrz załącznik)

Szukałem po stronie narzędzi MyCAD i po stronie makr, ale nie mogłem znaleźć niczego, co spełniałoby moją prośbę.

Czy znasz sposób, aby to zrobić?

Z góry dziękuję

Charles

capture.jpg

Witam

Narzędzie BatchPropertie spełnia dokładnie to zapotrzebowanie:

Prezentacja narzędzia "BatchProperties"

Cechy "BatchProperties":

Możesz również skorzystać z integracji.

1 polubienie

Witam, dziękuję za odpowiedź,

Właściwości partii zmieniają właściwości, ale nie model.

Nie mogę więc zmienić swoich właściwości za pomocą panelu "własność osobista"

O ile nie widziałem opcji, myślę, że właściwości Batch nie są w stanie zrobić tego, czego chcę.

Charles

capture2.jpg

Witam

Czy ten nowy model właściwości niestandardowych zastąpi poprzedni model dla wszystkich plików?

Jeśli tak, to nazwij swój nowy szablon PP dokładnie tak samo jak poprzedni i usuń stary. W ten sposób twoje pliki będą odwoływać się do pliku o tej samej nazwie, ale który uległ zmianie.

Teraz, jeśli nadal konieczne jest użycie starego szablonu PP, to tak, obawiam się, że będziesz musiał wpisywać swoje pliki jeden po drugim.

Powodzenia

Może więc narzędzie CopyOptions lepiej spełnia tę potrzebę?

Dziękuję wam obojgu,

Odpowiedź Tictica dokładnie odpowiada moim potrzebom, jednak muszę zachować oba modele właściwości, będę musiał przyzwyczaić się do idei modyfikowania plików 1 po 1.

Zmiana nazwy szablonu była prostym rozwiązaniem, ale w moim przypadku nie działa, ponieważ muszę być w stanie zachować pliki przed zmianą szablonu w nienaruszonym stanie.

Próbowałem CopyOption, to samo, kopiuje właściwości, ale nie szablon.

Jeśli kiedykolwiek będziesz miał inne pomysły.

Charles

Jak .PL mówi, dzięki integracji powinieneś być w stanie modyfikować właściwości i zmieniać model.

Ach, ale tak naprawdę mówimy o formie własności, prawda?

Więc pliki są tutaj:

C:\PropgramData\Solidworks\SolidWorks <version>\lang\English

Więcej informacji:

http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/oh_propertytabbuilder/c_Property_Tab_Builder_Overview.htm

Głupie pytanie:

Dlaczego używa się właściwości niestandardowych SolidWorks, skoro istnieje myCADTools (a tym samym Smarproperties).

Przypominamy, że funkcja Smartproperties umożliwia uzupełnianie właściwości i robi więcej niż to, co robi formularz właściwości SolidWorks.

1 polubienie

Witam

Tworzę szablony (lub formularze), zmieniam je w pokoju, robię to już ręcznie i działa to bardzo dobrze, Zmień właściwości za pomocą BatchProperties, jak również. Ale kiedy właściwości partii się skończą, nadal muszę zmienić wszystkie modele i tam muszę sobie z nimi radzić jeden po drugim.

chodzi o to, że mam foldery zawierające setki plików 3D i chciałbym wiedzieć, jak zmienić szablon (formularz, który jest już utworzony) w całym folderze. 

Patrzyłem z integracją, nie widzę jak zmienić model.

Trop?

Dziękuję za pomoc.

Witam

Nie używam SmartProperties, ponieważ wiele części/zespołów zostało utworzonych przed przejęciem MyCadTools.

Jest to "aktualizacja" starych plików 3d, więc nie ma SmartProperties.

W każdym razie dziękuję za pomysł :)

Charles

Czy przetestowaliście moje rozwiązanie do zastępowania plików w folderze SolidWorks?

Co się dzieje po zamknięciu SolidWorks i ponownym otwarciu pliku?

@CharlyBoy: Nawet jeśli wiele części i złożeń zostało ukończonych przed nabyciem narzędzi myCADtools, można bardzo łatwo przełączyć się na właściwości inteligentne, co zaoszczędzi Państwu konieczności wykonywania "masowych" manipulacji w celu zintegrowania, na starych częściach, nowych formularzy właściwości SolidWorks.