Zmienić styl połączenia, który jest z segmentem za pomocą łuku?

Witam, w solidworks chciałbym się dowiedzieć, czy istnieje możliwość zmiany segmentu o łuk okręgu na poziomie widoku szczegółowego

dla relacji między okręgiem szczegółów a widokiem szczegółowym, gdy jesteśmy w stylu z połączonym jako relacją między 2 okręgami.

Nie wiem, czy to jest bardzo jasne pytanie, ale jeśli muszę, mogę zrobić sitodruk, jeśli muszę.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Witam

Nie jestem pewien, czy zrozumiałem.

Co należy zmienić?

Segment wewnątrz widoku szczegółowego czy segment szkicu do utworzenia widoku szczegółowego?

W pierwszym przypadku można ukryć dany segment, tworząc zamiast tego łuk, w drugim przypadku wystarczy zmodyfikować szkic.

Bez wątpienia zrzut ekranu pomógłby nam lepiej.

@+

Witam

Czytając ponownie tytuł, który zrozumiałem, chcesz zmienić linię łączącą między okręgiem szczegółów a widokiem szczegółu za pomocą łuku.

Nie sądzę, aby było to możliwe, więc lepiej nie łączyć się ręcznie, tworząc łuk między nimi!

@+

Ok, tak mi się też wydawało, że to nie jest możliwe, i tak dziękuję.

Ale inne pytanie na ten sam temat, jeśli nie łączę się i robię, ale w prostym okręgu i jeśli zrobię łuk między 2 okręgami, to nie mogę dostosować łuku tak, aby znajdował się dokładnie na okręgu. Czy istnieje rozwiązanie, aby utworzyć blok mojego widoku, na przykład, aby dopasować łuk okręgu do okręgu? Albo lepiej, żebym mógł zmienić okrąg w element szkicu, aby móc dokonać korekty?

Tak, w wersji SW 2013 istnieje możliwość przekształcenia widoku w szkic poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy!

@+

Dzięki za odpowiedź!