Witam
Szukam sposobu na zmianę ustawień wyświetlania menedżera funkcji (pokaż opis, ukryj stan wyświetlania) na wszystkich plikach w mojej bazie danych EPDM.
Domyślam się, że musisz przejść przez makro / skrypt, ale nie wiem od czego zacząć. Kroki, które wymieniłem:
- Kieruj na katalog z plikami, które mają być modyfikowane (wraz z jego podkatalogami)
- Rozpakuj plik
- Zmienianie ustawień Menedżera funkcji
- zarchiwizuj plik (z komunikatem podczas archiwizacji)
- Przejdź do następnego pliku
-itd...
Czy ktoś ma jakiś pomysł, jakiego narzędzia użyć? MyCADTools? MojePDMTools? Makro VBA? Nie jestem ekspertem VBA, ale myślę, że mogę zmodyfikować istniejący skrypt za pomocą dostępnego dokumentu.
Dzięki narzędziom pdmtools firmy Mycadservice z pewnością masz sposób, aby zrobić to wszystko w partiach. Nie mając PDM, nie mogę ci doradzić, który z nich, ale patrząc na pomoce, znajdziesz to, czego szukasz. Albo utworzysz ticka z infolinią, a oni będą mogli Cię poprowadzić.
Edycja: z Pdmtools powinieneś znaleźć to, czego szukasz:
https://content.lynkoa.com/mypdmtools
Dziękuję za Twoją opinię, nie mogłem znaleźć narzędzia MyPDMTools, aby to zrobić. Skłaniałem się bardziej ku narzędziu BatchProperties z pakietu MyCADTools (które pozwala również na modyfikowanie właściwości oprogramowania plików w przechowalni PDM), ale nie pozwala na modyfikację Menedżera funkcji.
Muszę jeszcze utworzyć zgłoszenie!
Witam, FYI Visiativ powiedział mi, że narzędzie MyCADTools "CopyOptions" umożliwia kopiowanie opcji z jednego pliku do drugiego, w tym opcji FeatureManager.
Jeszcze tego nie testowałem, ponieważ najpierw muszę się upewnić, że inne opcje, które zostaną skopiowane, nie sprawiają mi żadnych problemów :) .
Do Twojej wiadomości, wsparcie Visiativ powiedziało mi, że narzędzie CopyOptions pakietu MyCADTools umożliwia kopiowanie opcji z jednego pliku do drugiego, w tym wyświetlanie FeatureManager.
Jeszcze tego nie testowałem, bo najpierw muszę się upewnić, że inne skopiowane opcje nie sprawią mi problemów :)
Do Twojej wiadomości, wsparcie Visiativ powiedziało mi, że narzędzie CopyOptions pakietu MyCADTools umożliwia kopiowanie opcji z jednego pliku do drugiego, w tym wyświetlanie FeatureManager.
Jeszcze tego nie testowałem, bo najpierw muszę się upewnić, że inne skopiowane opcje nie sprawią mi problemów :)