Witam wszystkich,
Zrobiłem rysunek z jednostkami metrycznymi i kiedy chciałem zintegrować moją część z zestawem, wykryłem, że rysunek ma mm jako jednostkę, podczas gdy powinienem być w cm... To głupie, co. Czy możemy zmodyfikować jednostki rysunku bez przerabiania wszystkiego (współczynnik 10 do wprowadzenia na poziomie żeber), czy jest jakieś makro, nie znalazłem go na forum (slw 2014)
Dziękuję za twoje oświecenie
Pozdrowienia
Witam
Załączam plik pdf, wszystko wyjaśniłem na zdjęciach
Mam nadzieję, że to pomoże i że nie zmieniło się zbytnio od wersji z 2014 roku
Dzień dobry
changement_d_unite_de_mesure.pdf
3 polubienia
Witaj Centor!
Dziękuję za odpowiedź, ale wiem, jak to zrobić, a kiedy robię to później, jestem zmuszony wziąć wszystkie żeberka, aby pomnożyć je przez 10 (ponieważ w rzeczywistości, gdy zmierzyłem do 100 (mm), w rzeczywistości chciałem 100 cm, a więc dokonując tej zmiany jednostki, 100 mm idzie do 10 cm, ale chciałbym 100 cm, dlatego ja myślał o makro. Czy rozumiesz mój problem?
W każdym razie dziękuję za odpowiedź i myślę, że będę zmuszony cofnąć wszystkie moje żebra
Pozdrowienia
Witam ponownie,
W rzeczywistości znalazłem rozwiązanie, które może nie jest najlepsze, ale działa bez wprowadzania zbyt wielu zmian.
1) Utworzyłem plik rodziny części, wybierając wszystkie wymiary
2) Pomnożyłem wymiary przez współczynnik 10 w tabeli Excela (i trochę się spieszyłem, bo miałem kąty, które nie powinny się ruszać...)
3) rekonstrukcja mojego rysunku i wznowienie kątów, które zmodyfikowałem (3 wartości), aby znaleźć rysunek w skali, którą chciałem.
4) usunięcie pliku rodziny części, który nie jest już dla mnie przydatny.
To błąd początkującego poprawiony mniejszym kosztem!
Dziękuję wam wszystkim, serdecznie
2 polubienia
Witam
Możesz użyć funkcji skali , aby zmienić skalę pomieszczenia...
3 polubienia
Witaj AC COBRA,
Dziękuję za tę opinię, którą właśnie wypróbowałem, ale mi to nie odpowiada, ponieważ funkcja skali zmienia rozmiar rysunku, ale nie ingeruje po bokach rysunku, ale zrobiłem niewłaściwą jednostkę i dlatego chcę pomnożyć wymiary rysunku przez 10 (współczynnik między mm a cm). Rzeczywiście, wierząc, że jestem w jednostce cm, wpisałem wartości w korespondencji, ale ponieważ w rzeczywistości byłem w mm, moje żebra były 10 razy mniejsze niż potrzeba.
Dziękuję jednak za wprowadzenie mnie w tę funkcję, której nie znałem
Pozdrowienia
Witam
Nie rozumiem, dlaczego funkcja drabiny nie spełniała Twoich potrzeb?
2 polubienia
Cóż, jeśli zastosujesz współczynnik skali równy 10; Gdy zmienisz żebra w mm, będą one podążać za nimi w cm....
2 polubienia
@midou,24
Nie ma błędu dla początkujących, ponieważ praktyka czyni cię silnym w przeklinaniu!
Pozdrowienia
1 polubienie
Cze wszystkim
Dziękuję za pocieszającą wiadomość od Zozo_mp ;)
Przejrzałem funkcję skali i rzeczywiście wydaje się, że reaguje, ale jest coś, czego nie rozumiem; Po zastosowaniu współczynnika skali 10 moja część ma wymiary, które chciałem, jednak jestem trochę zaniepokojony, ponieważ jeśli wrócę do szkicu, nadal są to oryginalne wymiary!! Czy dzieje się tak dlatego, że funkcja szkicu poprzedza zastosowanie funkcji skali? A w tym przypadku, gdy pójdę zrobić plan mojej części, wymiary będą uwzględniać mój współczynnik skali?
Jeśli tak jest, to rzeczywiście funkcja skali jest całkowicie w porządku (dzięki AC-COBRA), z drugiej strony, jeśli pewnego dnia będę chciał zmodyfikować mój początkowy szkic, będę musiał przypomnieć sobie o tej modyfikacji ... Ale jest to do opanowania.
W załączeniu znajduje się test funkcji skali z podglądem oryginalnego szkicu z oryginalnymi wymiarami, które nie zmieniły się na szkicu, ale bryła uległa zmianie
Dziękuję wszystkim, serdecznie
test_fonction_echelle.jpg
1 polubienie
Witam @ Ac kobra
Czy masz jakieś wytłumaczenie, bo nigdy nie zauważyłem tego, co opisuje @midou.24?
Pozdrowienia
Witam
W przypadku wymiarowania jest to normalne, ponieważ stosuje się skalę 10 do elementu, a nie do szkicu; z drugiej strony, możesz również zastosować współczynnik skali do swojego szkicu (najpierw będziesz musiał usunąć swoje wymiary ze szkicu), przechodząc do Narzędzia==>Narzędzia do szkicowania==>skala, a następnie po tych możesz normalnie zmienić swoje jednostki.
1 polubienie
Witaj kobra Ac,
Dzięki tym nowym informacjom, przetestowałem tę funkcję na poziomie szkicu i mam pewne trudności ze zrozumieniem funkcji w odniesieniu do dostępnych parametrów. Rzeczywiście, tworzy nowy szkic w pożądanej skali, ale oryginalny szkic jest zachowywany... Może to być jednak normalne, ponieważ pozostawia możliwość usunięcia początkowego szkicu lub wznowienia obsługi w przypadku błędu! tajemnica, ale hej, dostaje cierń z mojego boku ... Jeszcze raz dziękuję
Miłego weekendu
Midou.24