Zmienianie materiału części tylko do odczytu

Witam
Posiadamy elementy biblioteczne tylko do odczytu, które w zależności od potrzeb mogą przyjmować wiele materiałów
Oprócz udostępnienia konfiguracji dla wszystkich materiałów, w jaki sposób mogę korzystać z elementu bibliotecznego i definiować dla niego materiał za każdym razem od momentu montażu?

Dziękuję

Witam

O ile mi wiadomo, nie ma innych możliwości, poza posiadaniem pliku według tematu, w przeciwnym razie

3 polubienia

Witam;

Twoja odpowiedź zawarta jest w Twoim pytaniu: Korzystając z konfiguracji (Room Family+Display Status).
To powiedziawszy, radzę utworzyć nową rodzinę dla każdego materiału, co jest łatwiejsze w zarządzaniu.

Pozdrowienia.

4 polubienia

Dziękuję za odpowiedzi!

@Maclane : Mówisz o tworzeniu nowej rodziny dla każdego materiału, zgadzamy się, że nie mówisz o rodzinie części? Nie można utworzyć kilku w pokoju. Czyli mówisz o tworzeniu dzieła po materiale, jak mówi Cyril?

FYI to już to, co mamy, ale uważam, że jest to dość nudne, w rzeczywistości lol, część pozostaje taka sama i zmienia się tylko materiał. Stąd moje początkowe pytanie

Witaj @cedric_keiflin ,

Głupia i niesmaczna metoda: wkładasz swój fragment biblioteki do innego pokoju, którego materiał możesz zdefiniować według własnego uznania:

Ideałem są nadal konfiguracje we fragmencie biblioteki (do którego w rezultacie musisz mieć dostęp do zapisu)

Ok dzięki, ale to nie upraszcza pracy, co jest moją podstawową ideą
Zacznę od części, która zawiera konfiguracje ze wszystkimi materiałami, jeśli to możliwe

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi