Zmiana materiału sypkiego w PDM

Witam

Chcę masowo zmienić materiał plików w 1 folderze pod PDM.

Próbowałem uruchomić poprzez INTEGRACJĘ, systematyczną akcję mającą na celu zmianę materiału
W SW wszystkie części dobrze się otwierają, widzę, że materiał jest dobrze zmieniony.

Z drugiej strony, gdy zadania są zakończone (raport wykonania 100% OK)
A kiedy ponownie otwieram pokoje, materiał się nie zmienił.
Zakładam, że archiwizacja nie została wykonana.

Czy prawidłowo korzystam z integracji? (czerwona kropka przy wyborze zadania)
Czy używam właściwego narzędzia? (bardziej odpowiednie narzędzie w myPDMtools?)

Jestem zalogowany jako administrator
Wersja 2019 SP2

Witam

Nie znam narzędzia do integracji, ale to, które jest częścią pakietu MyCadTools, oznacza, że nie działa w pełni z Epdm, działania archiwizacyjne nie są obsługiwane.

Myślę, że przetwarzanie jest wskazane jako OK, ponieważ działało na plikach lokalnej pamięci podręcznej.

Nadal powinieneś być w stanie użyć tego narzędzia do zmiany materiału, ale myślę, że wcześniej musisz ręcznie rozpakować wszystkie swoje pliki, a następnie zarchiwizować je po przetworzeniu.

Pozdrowienia

Witam

W operacjach na pliku części należy użyć opcji zmień materiały.

Wydaje mi się z pamięci, że w opcjach można wyodrębnić pliki, przetworzyć je i zarchiwizować.

Oto link do pomocy oprogramowania

https://help.visiativ.com/mycadtools/2020/fr/Changerlemateriau.html

Cdlt powiedział:

@d.Roger Integration działa doskonale w PDM i może być nawet uruchomiony za pomocą zadania publikacji dokumentu.

W przeciwnym razie tak, jak mówi @ yannick.petit, musisz pomyśleć o sparametryzowanym wyodrębnieniu i zarchiwizowanej (poprzez pobranie wersji) integracji, aby modyfikacje zadziałały.

Innym narzędziem, gdy wystarczy dotknąć właściwości, są właściwości wsadowe, które w pdm wykonuje masowe przetwarzanie.