Zmiana szablonu raportu Solidworks Simulation

Witam

Jesteśmy na żywo ze szkolenia, a trener nie wie, jak nam odpowiedzieć w następującym punkcie:

Chcielibyśmy, aby nasze raporty generowane przez solid były zgodne z szablonem specyficznym dla naszej firmy.
Czy istnieje opcja, menu lub coś innego, co pozwala na dalsze skonfigurowanie generowania solidnych raportów symulacyjnych?
Lubisz style tabel, kolory, tekst, pozycje rozdziałów itp.?
Dziękuję

Witam
Nie testowano, ale zobacz z plikami w folderze C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\Simulation\data\cwreports
Są wszystkie pliki .dot do eksportu Worda, moim zdaniem wystarczy zachować sparametryzowane pola, myślę, że ich pozycja w dokumencie nie ma znaczenia.
W każdym razie zachowaj początkowe pliki przed zmianą czegokolwiek, aby móc wrócić.

3 polubienia

Wielkie Dziękuję Ci

Witam. Nie będę jednak w stanie Cię poprowadzić, ponieważ rzadko robię tego typu raporty.
Niemniej jednak pewne jest, że jest to możliwe, odbyliśmy krótkie szkolenie na ten temat w ramach innego przedmiotu. Konieczne jest przejście i dostosowanie opcji, aby dodać własne logo itp., A także zmodyfikować układy, prezentację danych itp. Przeszukaj dokładnie.
Ale jeśli trener, jak każdy użytkownik, nie został jeszcze przeszkolony w tym temacie, to już inna historia... Powodzenia i dobrego treningu.

1 polubienie

Witam, tak, widzimy, że mamy wybór rozdziałów do uwzględnienia lub nie, ale chcemy pójść trochę dalej precyzyjnie...
Kiedy to sam trener mówi nam, żebyśmy poszli i zapytali gdzie indziej... XD
W każdym razie dziękuję

Witaj @clement.merlin

Nie możemy skonfigurować elementów wyjściowych tak, jak chcesz, ale możemy przez wycięcie i wklejenie utworzyć drugi dokument.
Przynajmniej tak robię w przypadku moich raportów. Okej, to żmudne, ale bardziej reprezentacyjne, bardziej korporacyjne, jak to się dzisiaj mówi.
Nie jest to pozbawione trudności, ponieważ w programie Word jest kilka przerażających rzeczy związanych z zarządzaniem obszarami i podziałami stron. Pamiętaj, że jeśli nie zrobisz kilku dziennie, nadal jest to do opanowania

Pozdrowienia

1 polubienie

Witam
Próba modyfikacji szablonu, który jest przechowywany w miejscu podanym przez @Cyril_f , to po prostu rzeź: dokument tekstowy jest tak skomplikowany, jak to tylko możliwe, z podziałami sekcji i zagnieżdżaniem tabel.
Więc szybko się poddałem.
Jeśli ktoś może stworzyć szablon o znacznie prostszym układzie (usuń 90% zagnieżdżonych tabel, aby zachować tylko kilka tam, gdzie są naprawdę przydatne), byłoby to bardzo przydatne dla społeczności.

2 polubienia

Ja też tak robię, ale chciałem zaoszczędzić czas i uniknąć żonglowania błędami kopiuj-wklej, które zdarzają się od czasu do czasu...
W każdym razie dziękuję :wink:

A trener nie może iść i zapytać kogoś z SW?
A następnie wyślij Ci informacje.
To w pewnym sensie jego praca, prawda?

1 polubienie