Witam was wszystkich,
Projektuję części stalowe i chciałbym wiedzieć, jakie wymiary stawiają, aby części swobodnie przesuwały się między nimi.
Dziękuję za pomoc, załączam obrazek, aby było jaśniej.
André André powiedział:
montage_lme_avec_adapteur.jpg
Witam
Trochę czytania na temat regulacji mechanicznych; http://barreau.matthieu.free.fr/cours/ajustements/
Pozdrowienia
4 polubienia
Dziękuję za odpowiedź, mam przed sobą długą drogę, jeśli chodzi o regulacje mechaniczne, jestem na emeryturze i dziękuję za artykuł, który będę mógł udokumentować na ten temat.
Ale w międzyczasie, jeśli wysyłam rysunki do warsztatu mechanicznego, jeśli chcę standardowy zestaw między częściami, wskazuję, który wymiar , jest to nieco mylące twój artykuł dla neofity takiego jak ja.
Dziękuję za odpowiedź.
Standardową grą jest H7g6 zwana sliding fair, ale można też w wersji ekonomicznej zrobić +0,1/+0,2 na monecie żeńskiej i 0/-0,1 na monecie męskiej.
Dopiero okaże się, czy jest odpowiedni dla twojego przypadku. Prześwit, jaki należy umieścić między częściami, zależy od pożądanej precyzji na końcu, materiałów, dopuszczalnego kosztu, rodzaju ruchu (obrót, przesuwanie, kombinacja 2).
5 polubień
Zapomniałem:
- należy również określić stan powierzchni: słynne Ra;
- Termin współczynnik poślizgu odnosi się bardziej do obliczeń siły tarcia.
W zależności od relacji, jaką masz z mechanikiem, możesz również poprosić go o radę, w zależności od jego możliwości, będzie w stanie poprowadzić Cię w pewnych wartościach, a nie w innych.
2 polubienia