Nakładający się tekst okna dialogowego

Witam

Czasami mam okna dialogowe solidworks z nakładającymi się liniami tekstu! Obecnie mam maksymalną rozdzielczość ekranu 1440x900.

Dziękuję za pomoc. 

capture1.png

Witam

Masz system Windows 7? Może przyda się zmniejszenie czcionki w Windowsie, wtedy możliwe, że jest trudniejsza do odczytania, zależy to od wielkości ekranu!

Aby zmienić czcionkę w systemie Windows 7:

1. Aby otworzyć okno Ustawienia wyglądu, kliknij przycisk StartImage du bouton Démarrer, a następnie kliknij polecenie Panel sterowania. W polu wyszukiwania wpisz kolory okien, a następnie kliknij przycisk Zmień kolory i wymiary okna.

2. Na liście elementów wybierz część systemu Windows, dla której chcesz zmienić czcionkę. Na przykład, aby zmienić czcionkę menu, wybierz z listy pozycję Menu . Następnie wprowadź następujące zmiany:

• Na liście Czcionka wybierz czcionkę, której chcesz użyć.

• Na liście Rozmiar kliknij odpowiedni rozmiar czcionki.

• Na liście Kolor kliknij odpowiedni kolor czcionki.

3. Powtórz te kroki dla każdego elementu, który chcesz edytować, a następnie kliknij przycisk OK.

2 polubienia

to nie jest problem z kartą graficzną, ta historia nie jest otwarta gl

Z rozdzielczością taką jak wskazana 1440x900 korzystasz z laptopa?

@+ ;-))

1 polubienie

Jestem w 1920x1080 i nie mam żadnych zmartwień =)

Dzięki HD, a @Lucas mówi, musisz umieścić czcionkę w mniejszej, ale myślę, że lepiej byłoby zmodyfikować rozdzielczość ekranu, która wydaje mi się słabo dostosowana do Twojej stacji.

Mała osobista wskazówka, gdy podzielę pierwszą liczbę (1920) przez drugą (1080) powinniśmy otrzymać stosunek około 1,7

To samo dla 1280x720 itd itp. Oczywiście dotyczy to ekranu 16:9, a nie kwadratowego

Wypróbuj rozdzielczość 1366x768

1 polubienie