Chciałbym mieć możliwość wyświetlania tylko tych map, których potrzebuję, i ukrywania wszystkich innych, które przeszkadzają w czytelności ze względu na ich numery.
Czy wiesz jak to zrobić, czy masz jakiś trik, nie mogłem nic znaleźć w pomocy.
Rzeczywiście, jak mówi Stefbeno, robiąc to ręcznie i jedna po drugiej, nie ma innego rozwiązania, aby ukryć płaszczyzny odniesienia kilku części w złożeniu.
Aby uniknąć tego problemu, wszystkie nasze modele części i złożeń są domyślnie ukryte, a my robimy odwrotnie, pokazujemy tylko plan, który chcemy wyświetlić.
W przypadku dużych zespołów pozwala to uniknąć obciążania samego zespołu, a jednocześnie umożliwia wybór za pomocą struktury drzewa.
Rozumiem jednak, że aby wyrównać/ograniczyć moje prace, używam planów tak często, jak to możliwe, co zmusza mnie do ich pokazywania. Jest to metoda, którą uważam za bardziej niezawodną niż ograniczenia żywotności powierzchni/krawędzi/punktu, ale która dlatego ma swoje ograniczenia/wady.
Hej Panie Solidworks, nie dodasz polecenia "pokaż/ukryj wszystkie plany z wyjątkiem.... " :-)
Robię również wiele ograniczeń z planami, ale zamiast wybierać je w widoku 3D, będę ich szukał w drzewie (featuremanager). Jest to prawie tak samo szybkie, ale pozwala uniknąć wyświetlania wielu niesmacznych planów w zgromadzeniu.