Wybieranie w odwołaniach do ograniczeń

Witam

Utworzyłem odniesienia naprężeń w, ta ostatnia może przejść przez otwór gładki lub podłużny, więc dwa rodzaje naprężeń, podczas wstawiania części do zespołu, jak mam jej powiedzieć, aby wybrała ten lub inny typ odniesienia naprężeń?

Zobacz mój obraz, pobiera tylko odniesienia zawarte w "Gładkim otworze" i chciałbym mieć możliwość wyboru tych z otworami podłużnymi, gdy wstawiam część do złożenia

Dziękuję wam wszystkim.

reference_de_contrainte.jpg

Witam

Wydaje mi się, że jedynym wyjściem jest tworzenie inteligentnych komponentów za pomocą zestawu narzędzi.

Jeśli podczas montażu istnieje wiązanie styczności, będzie ono obowiązywało niezależnie od otworu, w którym zostanie wstawione.

Można albo wykonać zwykłą styczność (obowiązującą dla obu typów otworów) lub użyć osi i płaszczyzny dla podłużnego i osi dla okrągłego otworu.

Ale wiązanie stycznej wydaje mi się najłatwiejsze do zaimplementowania, zwłaszcza jeśli wykonujesz ręczne wstawianie za pomocą nie z zestawu narzędzi (inteligentne komponenty)

Zajrzyj tutaj, aby uzyskać więcej informacji, jeśli jeszcze nie znasz tych funkcji http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/c_Smart_Components.htm

Pozdrowienia

2 polubienia

Witam

Podczas tworzenia odniesienia naprężenia w części, która otrzyma, należy ją nazwać zgodnie z przypadkiem, który ma być użyty, aby oprogramowanie bezpośrednio wybrało właściwą.

Cześć Zozo, dziękuję.

W ogóle nie korzystam z przybornika.

Co to ma wspólnego z inteligentnymi komponentami? Tych używam również do tworzenia otworów (stąd inteligentny komponent), ale przez większość czasu wkładam je do istniejącego otworu (gładkiego lub podłużnego) (stąd odniesienia do naprężeń).

Jaki jest sens tworzenia kilku typów odwołań do ograniczeń, jeśli nie można ich wybrać? (zobacz moje zdjęcie)

Pierre S, nie bardzo zrozumiałem, nie tworzę odniesień naprężeń w części, która otrzymuje, te odniesienia są w.

Hello maximus

Naprężenie styczności to naprężenie, które pozwala na naprężenie zarówno na podłużnym, jak i okrągłym otworze.

Z drugiej strony, nie zrozumiałem, kiedy mówisz "utworzył odniesienia do naprężeń w", ""
Dla mnie tak zwany "inteligentny" przedmiot umieszcza się na swoim miejscu (tu jest twoja śruba), gdy prezentujesz go w domu. Jestem pewien, że działa to w przypadku gładkich otworów, ale nigdy nie próbowałem wkręcić w podłużny otwór. Ale nie widzę powodu, dla którego miałoby to nie zadziałać.

Będziesz musiał również zwrócić uwagę na specjalne ograniczenia mechaniczne na rowku , które pozwalają również ograniczyć skok w rowku (podłużny otwór wygląda jak rowek. Ponieważ aby zamocować w podłużnym otworze, potrzebujesz trzech wiązań, podczas gdy przy jednym rowku potrzebujesz tylko dwóch. Ma to również tę zaletę, że jeśli twoje podłużne (rowki) nie są tej samej długości, możesz określić, że znajdują się one w środku rowka lub że istnieje mini gra.

Przepraszam, że nie mogę ci więcej pomóc

Cześć Zozo, odniesienia do naprężeń i inteligentne komponenty to dwie różne rzeczy, inteligentny komponent pozwoli ci wykonać otwory, a odniesienia do naprężeń służą do umieszczenia w istniejącym otworze

Moje pytanie brzmi raczej, jak wybrać różne odwołania do ograniczeń, które są tworzone, wracam do mojego obrazu, w którym tworzone są dwa rodzaje odwołań do ograniczeń.

Ale podczas wkładania do zespołu domyślnie przyjmie ona pierwszy typ i nie będzie można zmusić go do przyjęcia drugiego.

Dziękuję ;)

Witam wszystkich, wracam do was po moją prośbę, ktoś ma pomysł? 

Odpowiadając zozo, styczność nie działa, ponieważ on bierze łuk okręgu bezpośrednio i przechodzi w tangens (to tak, jakby tworzyć koncentryczność).