Wybieranie konfiguracji w mechanizmie

Witam

W mechanizmie istnieje kilka konfiguracji części, aby spełnić ograniczenia zespołu. Czy istnieje sposób, aby poprosić CATIA o przełączenie się z jednej konfiguracji na drugą?

Pozwólcie, że wyjaśnię się nieco bardziej szczegółowo. W mechanizmie mam 2 możliwe rozwiązania konfiguracyjne. Jednak kiedy aktywuję moje ograniczenia, CATIA oferuje mi tylko jedno rozwiązanie, ale nie to, którego chcę. Jak mogę umieścić mój mechanizm w innym rozwiązaniu?

Generalnie bardzo częstym rozwiązaniem w tego typu oprogramowaniu jest ustawienie mechanizmu blisko pożądanego rozwiązania. W ten sposób, po aktywacji ograniczeń, mechanizm jest umieszczany w najbliższym rozwiązaniu. 

Dziękuję za Wasze opinie.

Potrzebuję więcej szczegółów "konfiguracyjnych"? (mówisz o otwartych drzwiach lub zamkniętych drzwiach)

Dixit: W mechanizmie mam 2 możliwe rozwiązania konfiguracyjne.

Potrzebowałbym tego rodzaju ograniczeń, aby zrozumieć.

W Twojej ostatniej uwadze odnoszę wrażenie, że mówisz o wstępnym pozycjonowaniu  przed walidacją ograniczenia (nie rozumiem w tym przypadku terminu aktywuj)? 

Ze swojej strony, jeśli muszę pokazać swoją mechanikę w kilku pozycjach, prostym + jest użycie scen.

1 polubienie