Jako projektant przemysłowy z zawodu myślałem o zainwestowaniu w osobistą drukarkę 3D, ale nie znam się na tym zbyt wiele.
Mój maksymalny budżet to 450 €, znajdź czy masz przyzwoite drukarki w tej cenie na leboncoin lub inne (używane)?
Na jakie kryteria należy zwrócić uwagę? Wiedząc, że to tylko po to, żeby trochę się "pobawić" z domu (małe modele, małe przedmioty czy montaż z ostrą grą) nic bardzo profesjonalnego.
I mały bonus (nawet jeśli wątek nie jest tak tani na dagoma.fr:
Z kodem DAGOCULTS16D oferowana jest niestandardowa konstrukcja o wartości 19,90 € przy zakupie 334 € (tj. zestaw drukarki za 299 € + 2 szpule drutu o długości 100 metrów) lub można uzyskać zniżkę w wysokości 20 € bezpośrednio z kodem na zmontowaną wersję.
W mojej bibliotece multimediów kupili drukarkę 3D Delta, która działa poprawnie. Musieli go zmontować sami, ale wykonane części wcale nie są złe, podobnie jak mój Makerbot
Ponieważ jesteś kreślarzem, możesz zaplanować ten ważny projekt i uruchomić podwozie w Fabie, w którym pracujesz, i kupować silniki, paski i komponenty elektroniczne. Oprogramowanie do drukowania i sposób jego rozpoczęcia można łatwo znaleźć w sieci...