Witam
W mojej bazie danych wszystkie części są powiązane z rysunkiem. Właściwości części, takie jak opis, są specyficzne dla 3D, a nie dla rysunku. Oznacza to, że w EPDM w kolumnie opisu widzę opis dla 3D, ale nie dla rysunku. Na przykład w EPDM, jeśli szukam typu części i chcę je sklasyfikować zgodnie z opisem części, ponieważ opis jest powiązany tylko z 3D, sklasyfikuje wszystkie 3D z rzędu, co nie jest zbyt praktyczne do przeglądania planów.
Chciałbym wiedzieć, czy jest to możliwe,
albo klasyfikować najpierw według numerów części (co pozwala na zachowanie MEP bezpośrednio po 3D), a następnie według opisu,
w celu zapewnienia, że za 3D zawsze podąża jego MEP,
lub aby bezpośrednio podążać za właściwością 3D do właściwości MEP (a nie tylko po to, aby pobrać właściwości 3D dla wkładu).
Z góry dziękuję
Czy chcesz zrobić coś takiego jak w załączonym widoku?
explorateur_epdm_piece.jpg
Jeśli tak, wszystkie zmienne w pliku 3D (prt lub asm) muszą zostać automatycznie skopiowane do pliku DRW.
Aby to zrobić, w każdej ze zmiennych w EPDM musisz dodać "$PRPSHEET" dla slddrw.
Zobacz załączony plik jest być może bardziej wymowny.
variable_epdm.jpg
Tak, zgadza się, ale kiedy próbuję edytować zmienną "description" w domu, "$PRPSHEET jest już obecny i nadal mam rysunki lub zmienna nie podąża.... Próbowałem dodać go do zmiennej, która go nie ma i też bez zmian. Czy muszę ponownie zarchiwizować artykuły? Jakiś pomysł?
Czy sprawdziłeś właściwości swojego rysunku , czy tam są?
Test, który należy wykonać:
Wyodrębnij rysunek
CTRL Q
Zapisywanie rysunku
Archiwum
Rozpakowuję następnie ctrl+q i nic się nie zmienia. Zapisuję i właściwość MEP aktualizuje się. Archiwizuję, a właściwość pojawia się w eksploratorze EPDM do rysowania... tak jak chciałem. Niedawno przeszliśmy na nową wersję EPDM i myślę, że zmieniliśmy ustawienia, aby działała. Myślę więc, że to działa w przypadku wszystkich nowych utworów lub tego, który ponownie archiwizuję. A dla wszystkich innych? Nie mogę wszystkiego ponownie zarchiwizować...