Witam
od dzisiejszego ranka nie mogę przesunąć mojego szkicu 3D, wykonując proste kliknięcie i przeciągnięcie... Nie mogę znaleźć opcji, która mi na to pozwala...
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Cdt
Joss
Witam
od dzisiejszego ranka nie mogę przesunąć mojego szkicu 3D, wykonując proste kliknięcie i przeciągnięcie... Nie mogę znaleźć opcji, która mi na to pozwala...
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Cdt
Joss
spójrz na swoje ograniczenia i dowiedz się, gdzie znajduje się punkt początkowy tego szkicu 3D
Czy szkic jest całkowicie związany?
W strukturze drzewa, na końcu nazwy szkicu, znajduje się strzałka i znak zapytania
>?
W tym przypadku oznacza to, że zachował uszkodzone linki z oryginalnym plikiem.
Musisz więc wybrać ograniczenia encji, które są w kolorze brązowym i je usunąć.
@+ ;-))
@gt22, nie, dokładnie, złamałem wszystkie ograniczenia mojego szkicu, aby mieć pewność, że nie jest on zablokowany przez żadną relację szkicową...
I żadnych strzałek ze znakami zapytania, ponieważ moja część nie jest powiązana z żadnymi oryginalnymi plikami.
Witaj Joss,
A więc wszystkie ograniczenia szkicu zostały usunięte, a szkic jest niebieski?
Co się stanie, jeśli utworzysz nową część i narysujesz szkic 3D? Masz ten sam problem, nie możesz go przenieść?
Jeśli tak, to czy próbowałeś ponownie uruchomić oprogramowanie? A może nawet Twoje stanowisko?
Ponowne uruchomienie stacji rozwiązało problem...
Radzę wszystkim projektantom korzystającym z SW2014, aby nigdy nie instalowali SP5 :-/
Cdt
Joss
@Benoit, tak, próbowałem już zrestartować oprogramowanie, tylko restart stacji roboczej zadziałał.
I tak, mój szkic był cały niebieski.