Tutaj mam mały problem w moich rysunkach z solidworks , pozwólcie, że wyjaśnię: Gdy chcę wyjąć moją listę przepływu (listę sparametryzowanych spawanych części) działa to bez problemów, mój problem polega na tym, że gdy chcę przekazać swój plan w PDF, dziwnie na moim PDF kolumna z oznaczeniem profilu mechanicznego spawać tę pustkę ... A jednak na moim rysunku jest to wciąż na obrazie...
Wygląda to bardzo podobnie do problemu z czcionką, która nie rozpoznaje symbolu kwadratu. Pamięć dem do eksportu pdf możesz sprawdzić kilka rzeczy, aby czcionka została zaimportowana z SW.
Zgodnie z twoimi zrzutami ekranu musisz sprawdzić nomenklaturę spawanych elementów, jeśli jest dobrze poinformowana.
W Twoim przypadku brakuje wymiarów.
Aby przejść do nomenklatury części spawanych (w drzewie konstrukcyjnym) i uzupełnić brakujące wymiary klikając na bryłę klikając prawym przyciskiem myszy, pojawia się małe okienko z ładną tabelą w stylu Excela, dodaj linię z długością wzmianki, a aby wprowadzić wymiary kliknij w body, aby wymiary pojawiły się, jeśli się pojawią, W przeciwnym razie zatrzymaj się i edytuj ciało i dodaj żądane brakujące wymiary, a następnie powtórz manipulację jak poprzednio i to wszystko... Przepraszam, że mój komputer działa, nie mogę zrobić zrzutu ekranu...
W przypadku testu eksportu wystarczy zmodyfikować opis w części, której konfigurację chcesz wyeksportować, a jeśli błąd wkrótce pojawi się stamtąd, możesz poprawić spawaną część konstrukcyjną z biblioteki.
Aby zmienić opis w końcowej części do testu, > kliknij prawym przyciskiem myszy pozycję listy części spawanych, a następnie Właściwość i zmodyfikuj opis linii powodujących naruszenie
Próbujesz wyeksportować.
Jeśli eksport działa, to problem jest symbolem i będziesz musiał zmodyfikować przylutowaną część biblioteki konstrukcyjnej, aby nie powielać problemu.
Aby to zrobić, należy przejść do lokalizacji biblioteki, otworzyć rurę i zmodyfikować właściwość opisu części (plik, właściwość lub, jeśli rodzina części, modyfikacja w rodzinie części).
Dziękuję, rzeczywiście, zauważyłem, że na szkicu niektórych moich modeli lamp całkowicie brakowało linii opisu, którą zmodyfikuję zgodnie z tymi, które widzę, że pękają w miarę postępów.