Pusta kolumna na liście części spawanych po przełączeniu do PDF

Witam wszystkich , 

Tutaj mam mały problem w moich rysunkach z solidworks , pozwólcie, że wyjaśnię: Gdy chcę wyjąć moją listę przepływu (listę sparametryzowanych spawanych części) działa to bez problemów, mój problem polega na tym, że gdy chcę przekazać swój plan w PDF, dziwnie na moim PDF kolumna z oznaczeniem profilu mechanicznego spawać tę pustkę ... A jednak na moim rysunku jest to wciąż na obrazie...  

Nawet nie rozumiem, jak to możliwe.

Załączam 2 obrazy do wizualizacji 

plan_solid.png
1 polubienie

i drugi obraz 

Małe wyjaśnienie, właśnie przetestowałem z Kreatorem PDF i nie ma problemu, PDF wychodzi jak rysunek.

ale to już dłużej ....  

plan_pdf.png

Wygląda to bardzo podobnie do problemu z czcionką, która nie rozpoznaje symbolu kwadratu. Pamięć dem do eksportu pdf możesz sprawdzić kilka rzeczy, aby czcionka została zaimportowana z SW.

1 polubienie

Po przeprowadzeniu badań, przed zapisaniem pliku PDF, przechodzisz do opcji i sprawdzasz czcionki osadzania

2 polubienia

Witam

Zgodnie z twoimi zrzutami ekranu musisz sprawdzić nomenklaturę spawanych elementów, jeśli jest dobrze poinformowana.

W Twoim przypadku brakuje wymiarów.

Aby przejść do nomenklatury części spawanych (w drzewie konstrukcyjnym) i uzupełnić brakujące wymiary klikając na bryłę klikając prawym przyciskiem myszy, pojawia się małe okienko z ładną tabelą w stylu Excela, dodaj linię z długością wzmianki, a aby wprowadzić wymiary kliknij w body, aby wymiary pojawiły się, jeśli się pojawią, W przeciwnym razie zatrzymaj się i edytuj ciało i dodaj żądane brakujące wymiary, a następnie  powtórz manipulację jak poprzednio i to wszystko... Przepraszam, że mój komputer działa, nie mogę zrobić zrzutu ekranu...

Daj mi znać, jeśli to nie zadziała...

@+.

AR

Niestety, właśnie przetestowałem wasze rozwiązanie i fakt osadzenia czcionek niczego nie zmienia, PDF mimo wszystko pozostaje pusty

Witam

Spróbuj bez symbolu kwadratu i wpisz 80*80*3. Teraz powinno się udać.

Witam

Spróbuj bez symbolu kwadratu i wpisz 80*80*3. Teraz powinno się udać.

Witam

Zamierzam spróbować, ale nie wiem, jak edytować tekst w predefiniowanym szablonie tabeli, nie mogę znaleźć, jak to zrobić.

Musi to być nazwa konstrukcji  spawanej, która ma zostać zmieniona

W przypadku testu eksportu wystarczy zmodyfikować opis w części, której konfigurację chcesz wyeksportować, a jeśli błąd wkrótce pojawi się stamtąd, możesz poprawić spawaną część konstrukcyjną z biblioteki.

Aby zmienić opis w końcowej części do testu, > kliknij prawym przyciskiem myszy pozycję listy części spawanych, a następnie Właściwość i zmodyfikuj opis linii powodujących naruszenie

Próbujesz wyeksportować.

Jeśli eksport działa, to problem jest symbolem i będziesz musiał zmodyfikować przylutowaną część biblioteki konstrukcyjnej, aby nie powielać problemu.

Aby to zrobić, należy przejść do lokalizacji biblioteki, otworzyć rurę i zmodyfikować właściwość opisu części (plik, właściwość lub, jeśli rodzina części, modyfikacja w rodzinie części).

2 polubienia

Dziękuję, rzeczywiście, zauważyłem, że na szkicu niektórych moich modeli lamp całkowicie brakowało linii opisu, którą zmodyfikuję zgodnie z tymi, które widzę, że pękają w miarę postępów.

Problem rozwiązany. Dziękuję  

2 polubienia