Witam
Po pierwsze, mam problemy z kopią zapasową moich ustawień roboczych pod SW 2014, po ponownym uruchomieniu oprogramowania resetuje wszystkie opcje do ich wartości początkowych, jestem zmuszony za każdym razem przechodzić przez SLDREG, aby zresetować konfigurację roboczą, czy jest na to rozwiązanie?
Inna sprawa, że nie ma plików SLDREG, które są optymalnie wykonane dla interfejsu projektowania mechanicznego?
Dziękuję
Witam, możemy spróbować naprawić instalację SolidWorks, jeśli ustawienia nie są zapisane, odinstaluj, a następnie zainstaluj ponownie. Nie ma żadnych konkretnych ustawień do pobrania, zależy to w dużej mierze od pozycji.
Nie sądzę, aby był to problem z instalacją, ponieważ korzystam ze stacji CAD zakupionej bezpośrednio od dystrybutora oprogramowania (instalacje w komplecie).
Dziękuję za odpowiedź :)
W takim przypadku może być konieczne skontaktowanie się bezpośrednio ze sprzedawcą.
W przeciwnym razie, aby rozpocząć od "czystej" podstawy, można zresetować wszystkie ustawienia SolidWorks za pomocą mojego samouczka:
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/reinitialiser-les-parametres-solidworks
Następnie zmień kilka ustawień, a następnie sprawdź, czy zostały zapisane.
Gwarantuje to, że konfiguracja SolidWorks uniemożliwia tworzenie kopii zapasowych.
Uwaga: SolidWorks musi zostać poprawnie zamknięty (bez awarii) podczas zapisywania ustawień!
Witam
Rzeczywiście, jak mówi @.PL, pierwszą rzeczą do przetestowania jest zresetowanie parametrów.
1 polubienie
Reset też nie zadziałał, zmodyfikowałem rzecz w rejestrze i ponownie dostosowałem, a potem znowu się zresetował, może to dlatego, że oprogramowanie jest zainstalowane w sieci, a nie na komputerze,
Skonsultowałem się z dostawcą, powiem Ci więcej (jeśli mi powie oczywiście^^)
Dziękuję
Naprawa instalacji lub niekompatybilnego programu!
Nie sądzę, bo ten sam problem na 12 innych stacjach,
Z drugiej strony jest w tym wszystkim dziwna rzecz, oprogramowaniu udaje się zapamiętać układ funkcji na pasku zadań, a także skróty za pomocą "S", ale nie ruchy uśmiechu (przytrzymaj prawy przycisk myszy i przełącz) oraz inne preferencje...
I w końcu na razie nie ma użytecznej odpowiedzi od publiczności !
S jest używany domyślnie!
Witam
Mój problem został rozwiązany dzięki pomocy dostawcy, musieli odinstalować oprogramowanie, usunąć wszystkie dane na podstawie rejestru, a następnie ponownie zainstalować,
Dziękuję za pomoc.
.PL, "S" też jest konfigurowalny :)