Łączenie dwóch symulacji SolidWorks

Witam

Mam problem i zastanawiałem się, czy jest to wykonalne na Solidworks.

Pozwól, że wyjaśnię:

Mam butlę do przetestowania przy określonym ciśnieniu i temperaturze. Mogę więc symulować (za pomocą Solidworks Simulation) ciśnienie lub temperaturę, ale czy możliwe jest przeprowadzenie symulacji ciśnienia i temperatury w tym samym czasie?

mam nadzieję, że dałem się zrozumieć:D

CDLT powiedział:

JB

1 polubienie

Witam

Dlaczego ciśnienie lub temperatura? Po prostu zrób jedno ciśnienie i jedną temperaturę!

Czy używane jest pełne symultanizowanie, które jest dostępne w SolidWorks Premium, a nie w Simulation xpress?

@+

1 polubienie

Tak, korzystam z dodatku do symulacji.

Nie mogę znaleźć sposobu, aby zrobić obie te rzeczy w tym samym czasie

edit: Chciałbym przetestować przy ciśnieniu 7,5 bara przy 750°C w rzeczywistości

1 polubienie

Dobry wieczór

Czy wiesz, jak to zrobić?

W przeciwnym razie w module symulacji rozpocznij analizę statyczną, a następnie przy obciążeniu zewnętrznym dodajesz ciśnienie 7,5 bara lub 750000 N/m² (jeśli nie mówię głupio, nie możesz ustawić ciśnienia w barze), a następnie dodajesz temperaturę na rurze o temperaturze 750°C. (na wszelki wypadek patrz załączony obrazek)

Po zdefiniowaniu pozostałych parametrów materii, siatki i przemieszczenia można rozpocząć symulację.

Witam

1.jpg
4 polubienia

Jeśli dysponujesz symulacją Pro, możesz przeprowadzić badanie termiczne, a następnie odzyskać temperaturę w badaniu statycznym, nazywa się to badaniem termomechanicznym:

4 polubienia

dsl opóźnienia Nie widziałem wcześniej twoich odpowiedzi.

max jest tym, czego szukałem. Było to tak bardzo przed moimi oczami, że nawet nie mogłem tego zobaczyć.

max59 Wypróbuję też Twoje rozwiązanie

Dziękuję