Witam koleżanki i koledzy,
Odkąd przełączyłem się z 2017 na 2020 rok, pojawia się komunikat o błędzie, którego nie mogę usunąć podczas uruchamiania!
Mam osobiste paski i mnie, czy chcę je zmienić, a ja klikam nie, a msg wraca za każdym razem, gdy zaczynam i nie chcę klikać tak, bo w przeciwnym razie tracę wszystko!
Zobacz sitodruk .

Z góry dziękuję za odpowiedzi ;-)
solidworks.png
1 polubienie
Witam szanowny kolego, ;-)
Regularnie mówię, aby zapisać plik SWsetting xxx.sldreg przed wykonaniem migracji.
Solidworks w końcu zrozumiał, że w poprzednich wersjach systematycznie nadpisywał plik *.sldreg, teraz o Twoją opinię, co jest poprawą.
Zapisz więc plik, a po zmianie domyślnych przycisków ponownie załadujesz *.sldreg i znajdziesz do tego swoje środowisko, wystarczy dwukrotnie kliknąć plik *.sldreg, ponieważ aktywuje on program aktualizacyjny.
Pozdrowienia
1 polubienie
Witaj zozo_mp,
w rzeczywistości zrobiłem kopię zapasową przed migracją, ale zastanawiam się, czy po aktualizacji zakładek i przywróceniu ustawień problem pojawi się ponownie? Zasadniczo, czy ktoś miał ten problem podczas aktualizacji? ?
Witaj ac kobra 427,
Tak, taki sam komunikat otrzymałem przy przejściu na wersję 2019, zainstalowałem swoje ustawienia z wersji 2017 po edycji ich w pliku tekstowym i zastąpieniu wszystkich wartości "2017" wartościami "2019". Od tego czasu nie ma już wiadomości i nie ma problemu...
Pozdrowienia
1 polubienie
Witam
Rzeczywiście, problem nie pojawia się, jeśli przełączysz się z 2019 na 2020, ponieważ poprawili oni brak utraty dostosowań, ale ponieważ zmienili logikę indeksowania od 2019 r. (może 2018 r.), podczas migracji z wersji niższej niż 2019 lub 2018 pojawi się ten komunikat, który wskazuje na wiadomość z tą historią indeksowania.
Metoda @d.roger (którego pozdrawiam) jest właściwa, to ta, której używam od lat, ponieważ robię kopie zapasowe w roku SLDREG, ponieważ w przypadku blokady tracisz swoje dostosowania.
Pozdrowienia
PS: dla zabawy nie wahaj się zamknąć tematu HOho hihi, zwłaszcza jeśli zginasz dwie nogi
Witam koleżanki i koledzy,
Informatyk edytował plik i zamienił 2017 na błąd msg z 2020 roku i więcej. Ale nie wiem, który plik zmodyfikował.
Dziękuję
1 polubienie