Witam, moja biblioteka jest na serwerze, chcę ją ustawić tylko do odczytu na stałe, przestać sestatycznie zapisywać komponenty "nawet jeśli nie ma modyfikacji na elementach bibliotecznych", ale i tu utknęłem, aktualizuję tę bibliotekę dość często, dodając konfidiację w komponentach lub dodając nowe komponenty.
Czy możliwe jest istnienie obu państw?
Jeśli jesteś administratorem, musisz tylko zmienić ustawienia odczytu/zapisu tej wspomnianej biblioteki
ale dla pewnej skuteczności
Ta biblioteka musi być tylko do odczytu dla użytkowników
w przeciwnym razie stanie się prawdziwym targiem, jeśli wszyscy zrobią to samo
Wydaje mi się, że to kwestia zdrowego rozsądku ;-)
@+ ;-)
Czyta się ją samodzielnie i edytowalnie, jest z natury antynomiczna.
Jedynym sposobem jest gra z użytkownikami:
- administrator, który ma prawo do edycji
- Zwykli użytkownicy, którzy potrafią tylko czytać.
Jeśli chodzi tylko o uniknięcie ponownego przeliczenia, po prostu włącz pasek bloków.
Czy komponenty mają konfiguracje?
3 polubienia
Witam
Umieszczając hasło na modyfikacji, spełnia ona Twoje potrzeby.
Po tym nie wiem, jak zareaguje program, gdy będzie chciał w nim pisać.
S.B
Witam
Po prostu poproś administratora serwera, aby udzielił dostępu do folderu Bib w trybie tylko do odczytu wszystkim oprócz Ciebie.
@+
2 polubienia
Należy utworzyć makro SolidWorks , które pozwoli na szybką zmianę stanu pliku.

ficap_macro_cocher_la_lecture_seule.txt
2 polubienia
Być może, jeśli zarządzasz dwiema sesjami, jedną skonfigurowaną tak jak wszyscy inni użytkownicy: brak dostępu do zapisu w folderze biblioteki. I kolejna sesja "Bibliotekarza", która pozwoli Ci zarządzać dostępem do tej biblioteki tylko dla siebie.
Następnie wystarczy przełączać się między różnymi sesjami!
Chciałem przetestować to rozwiązanie w Twoim przypadku, ale mój informatyk nie rozumiał przydatności i dlatego tego nie zrobił!
Prosta rzecz do skonfigurowania,
jest zaznaczenie pola "tylko do odczytu" systemu Windows
Więc w zasadzie wszystkie twoje pliki śliniaków będą takie.
A kiedy interweniujesz w celu modyfikacji, odznaczasz plik i bierzesz go jako zapis.
Z drugiej strony nie przeszkadza to nikomu w dalszym manipulowaniu, a tym samym modyfikowaniu plików.
Jeśli więc istnieje kilka kopii zapasowych serwera, możemy je odzyskać w razie potrzeby.
2 polubienia
(a także dla Twojej informacji, możliwa jest praca z kilkoma osobami nad dużymi projektami, bez obowiązku posiadania ePDM, ponieważ w Solidworks są do tego funkcje i dobre ustawienia )
1 polubienie