Jak przyspieszyć integrację z myCADtools?

Cze wszystkim

Właśnie po raz drugi przetestowałem integrację pakietu myCADtools.
Uważam jednak, że wykonywanie niektórych zadań jest naprawdę bardzo długie.
W moim przypadku testowym stworzyłem zespół z 5 bardzo prostych części (sześcian, cylinder itp.).
A każdy kawałek ma swoje właściwości.
Do tego montażu stworzyłem 8 płaszczyzn: A0H, A0V, A1H itd.

I proszę Całkowanie o modyfikację 8 właściwości w tych 8 płaszczyznach, czyli 64 wartości do zmiany.
Zajęło mu to tylko 13 minut i 17 sekund!
Zastanawiam się, ile czasu zajęłoby to prawdziwy montaż z 500 części.

Może coś robię źle.
A może są jakieś sztuczki, które sprawią, że pójdzie szybciej.
A może to normalne, że trwa to tak długo?
Czy masz jakieś rady?

Dziękuję.

Luke

W przypadku integracji można zastosować kilka sposobów, niektóre zadania można wykonać bez otwierania części w Sw (modyfikacja właściwości), inne nie (tworzenie zespołu planu...)
Następnie, tak długo, jak Integracja wykonuje zadania z poziomu oprogramowania, zawsze jest czas na wprowadzenie zmian i odświeżenie w oprogramowaniu. (w przeciwieństwie do makra, w którym można zablokować odświeżanie ekranu do końca zadań.
. Więc tak, w zależności od zadań do wykonania, może to szybko potrwać dość długo, nawet jeśli w porównaniu z czasem, który poświęciłbyś ręcznie na wykonanie tych samych zadań, generalnie jesteś wielkim zwycięzcą.
Używam go do robienia dxf (czyszczenie planów, a następnie zapisywanie w dxf lub do tworzenia plików PDF, pobierając właściwości smartbom (Ilość, Ilość według znacznika, klient...)
Dla dxf, od 5 do 8 s na plan, dla pdf, 12-13 s na plan (w zależności od złożoności planu (duże złożenie), może być mniej lub bardziej długi.
Zauważyłem też, że aby być szybszym, trzeba zamknąć wszystko w oprogramowaniu przed uruchomieniem integracji (lub nawet ją zrestartować)

2 polubienia