Witam
Uh... To wszystko jest w tytule.
Szczegółowo, mam szkic w mojej części 3D, na którym mam wymiary, ale nie jest on używany w funkcji.
Stąd pytanie, jak je odzyskać na rysunku.
Z góry dziękuję.
Witam
Uh... To wszystko jest w tytule.
Szczegółowo, mam szkic w mojej części 3D, na którym mam wymiary, ale nie jest on używany w funkcji.
Stąd pytanie, jak je odzyskać na rysunku.
Z góry dziękuję.
Witam
To mała magiczna różdżka: "przedmioty modelu":
http://help.solidworks.com/2013/French/SolidWorks/sldworks/c_insert_model_items.htm
Mówię o tym (między innymi) w moim poradniku po kodach SolidWorks:
http://www.lynkoa.com/tutos/3d/astuces-debutants-solidworks-1
Sprawdziłem wszystko w "Obiektach modelu" i one się nie pojawiają.
Czy jest jakaś sztuczka, która mi umknęła?
Nie jest to możliwe, chyba że zdecydujesz się pokazać szkic (nie zawsze elegancko).
Ach, szkic nie jest używany! W takim przypadku musisz wyświetlić szkic!
W drzewie po lewej stronie rozwiń widok, przejdź do szkicu i kliknij prawym przyciskiem myszy , > wyświetlić.
Nawet jeśli pokażesz szkic, nie pojawią się one.
Witam
Na rysunku kliknij prawym przyciskiem myszy szkic w menedżerze elementów, a następnie wyświetl wymiary.
@+
To dziwne, mogę pokazać szkic, ale nie wymiary.
Cóż, wymiary dodałem ręcznie. Jeśli ktoś ma pomysł.
Dziękuję.
Nie rozwiązałem swojego problemu, ale sobie z nim poradzę.
Witam
W której wersji jesteś?
W 2016 roku mogę pokazać ukryć szkic lub pokazać ukryć jego boki.
@+
Witam, jeśli chcesz wstawić wymiary nieużywanego szkicu, musisz zaznaczyć pole podświetlone na żółto u dołu tabeli. Pozdrowienia
Po co więc zamykać pytanie, jeśli nie rozwiązałeś problemu????????
Zwłaszcza już po godzinie. Studnia.
Witam
Na rysunku, podczas wybierania widoku, należy zaznaczyć adnotację importu i sprawdzić anntację projektu. Patrz załącznik.
Jestem w SW2014.
Nie rozwiązałem problemu, ponieważ nie ma rozwiązania.
Moja potrzeba jest bardzo konkretna, ale nie częsta.
Żeby to było proste. Jestem w trakcie definiowania kompletnego oprzyrządowania do tłoczenia części z dużą ilością lewych powierzchni. Ponieważ muszę przejść przez wstępne cięcie materiału, kilka prasowań i składania , zanim przejdę do właściwego pisania, muszę zdefiniować profile, które, gdy kawałek wychodzi z jednego stempla, przechodzi do następnego. Tak więc pomiędzy lewymi powierzchniami, zagięciami i szkicami, podczas procesu projektowania wygenerowałem szkice 2D i 3D, które są wynikiem różnych funkcji. A kiedy w końcu potrzebuję planu, który nakłada te różne szkice na gotową część schodkową, a te szkice nie są "aktywowane" (są usuwane ) zgodnie z konfiguracjami, w moim planie mogę pokazać szkice, ale nie wymiary, które są kontrolowane.
Próbowałem wszystkich twoich sugestii, a także innych, ale bez skutku.
Tak więc rozwiązaniem jest ręczne umieszczenie wymiarów w moim planie.
Dziękuję za pomoc.