Jak wyświetlić wiersze wywołania zwrotnego rury w widoku przerywanym?

Pracuję na SW2016 i chciałbym zwymiarować zewnętrzną średnicę rury, która jest w widoku przerywanym.

O dziwo, kiedy wybieram zewnętrzne linie rurki, mówi mi, że jest to ø, ale kiedy umieszczam wymiar między liniami przerwania, linie powrotne znikają.

Oto obrazek

Oprócz zmiany oceny............  (który znajduje się w samym środku twojej przerwy) 

Nie widzę

1 polubienie

Przesuń kursy w prawo lub w lewo, a od chwili pojawią się linie.

Następnie możesz umieścić je z powrotem we właściwym miejscu.

1 polubienie

Próbowałem więc przesunąć się na jedną stronę, na drugą, ale to się nie pojawia.

Czy istnieje możliwość rozliczenia się?

Bądź ostrożny, czasami musisz przesunąć wymiar z pokoju, aby linie pojawiły się ponownie.

Witam

Czy próbowałeś usunąć przerwę i przerobić żebro, a następnie wyjmij je z pokoju i ponownie wykonaj przerwę i wymień żebro, jak chcesz...

2 polubienia

Próbowałem zgodnie z informacjami AC Cobra, ale nic nie pomaga.

Nie wiem, czy to błąd, czy coś, ale nie działa na mojej stacji roboczej ani na stacji roboczej moich 3 kolegów.

Dziękuję wszystkim za komentarze.

to samo dla mnie nie da się mieć linii powrotnych między przerwą

Jestem w SW 2012

@+ ;-)

1 polubienie

Widok wymiarowania ESAIS obiektu modelu w adnotacji

i wybierz kursy

@+ ;-)

2 polubienia

Dla mnie jest to nietypowe zachowanie solidworks, który przerywa linie przywołania, gdy tylko wymiar znajdzie się na części i nie uwzględnia przerwania, więc nie ma linii przypomnienia w przerwanym widoku (sw2014).

Zostawiam więc żebro na pokoju, a nie w przerwanej części widoku, nawet jeśli jest mniej czysto...

2 polubienia

Przepraszam, nie zgadzam się z najlepszą odpowiedzią @sbadenis

I to nie dla punktów ;-)

Jest to rzeczywiście możliwe...................; -)

Zobacz moją odpowiedź 

Widok wymiarowania ESAIS obiektu modelu w adnotacji

i wybierz kursy

Wygląda na to, że mam linię wycofania w pożądanym miejscu

w tym celu musisz wziąć wymiary 3D, jeśli oczywiście został on oceniony

@+ ;-)

2 polubienia

Zgadzam się z rozwiązaniem gt22, przetestowałem je i działa... Z drugiej strony, gdzie nie jest fajnie; To na -1 nie wraca Sbadenis, bo musi tylko powiedzieć to, co jest prawdą. Robiąc normalną wycenę, jest to dobre zachowanie Solidwoks. T-1 powinno być przypisane do osoby, która wybrała najlepszą odpowiedź, cóż, to jest mój punkt widzenia...

1 polubienie

no OK AcCobra....................................... Zaraz to poprawię ;-)

i uwierz mi, nie mam nic przeciwko @ naszemu przyjacielowi daleko od tego 

Zabija mnie to, że odpowiedź jest udzielona, rozsadza oczy i nikt nic nie widzi ;-)

to język Breizh tego chce ;-)

@+ ;-)

1 polubienie