Pracuję na SW2016 i chciałbym zwymiarować zewnętrzną średnicę rury, która jest w widoku przerywanym.
O dziwo, kiedy wybieram zewnętrzne linie rurki, mówi mi, że jest to ø, ale kiedy umieszczam wymiar między liniami przerwania, linie powrotne znikają.
Oto obrazek
gt22
20 Wrzesień 2016 13:25
2
Oprócz zmiany oceny............ (który znajduje się w samym środku twojej przerwy)
Nie widzę
1 polubienie
Przesuń kursy w prawo lub w lewo, a od chwili pojawią się linie.
Następnie możesz umieścić je z powrotem we właściwym miejscu.
1 polubienie
Próbowałem więc przesunąć się na jedną stronę, na drugą, ale to się nie pojawia.
Czy istnieje możliwość rozliczenia się?
Bądź ostrożny, czasami musisz przesunąć wymiar z pokoju, aby linie pojawiły się ponownie.
Witam
Czy próbowałeś usunąć przerwę i przerobić żebro, a następnie wyjmij je z pokoju i ponownie wykonaj przerwę i wymień żebro, jak chcesz...
2 polubienia
Próbowałem zgodnie z informacjami AC Cobra, ale nic nie pomaga.
Nie wiem, czy to błąd, czy coś, ale nie działa na mojej stacji roboczej ani na stacji roboczej moich 3 kolegów.
Dziękuję wszystkim za komentarze.
gt22
26 Wrzesień 2016 08:06
8
to samo dla mnie nie da się mieć linii powrotnych między przerwą
Jestem w SW 2012
@+ ;-)
1 polubienie
gt22
26 Wrzesień 2016 08:20
9
Widok wymiarowania ESAIS obiektu modelu w adnotacji
i wybierz kursy
@+ ;-)
2 polubienia
Dla mnie jest to nietypowe zachowanie solidworks, który przerywa linie przywołania, gdy tylko wymiar znajdzie się na części i nie uwzględnia przerwania, więc nie ma linii przypomnienia w przerwanym widoku (sw2014).
Zostawiam więc żebro na pokoju, a nie w przerwanej części widoku, nawet jeśli jest mniej czysto...
2 polubienia
gt22
29 Wrzesień 2016 08:06
11
Przepraszam, nie zgadzam się z najlepszą odpowiedzią @sbadenis
I to nie dla punktów ;-)
Jest to rzeczywiście możliwe...................; -)
Zobacz moją odpowiedź
Widok wymiarowania ESAIS obiektu modelu w adnotacji
i wybierz kursy
Wygląda na to, że mam linię wycofania w pożądanym miejscu
w tym celu musisz wziąć wymiary 3D, jeśli oczywiście został on oceniony
@+ ;-)
2 polubienia
Zgadzam się z rozwiązaniem gt22, przetestowałem je i działa... Z drugiej strony, gdzie nie jest fajnie; To na -1 nie wraca Sbadenis, bo musi tylko powiedzieć to, co jest prawdą. Robiąc normalną wycenę, jest to dobre zachowanie Solidwoks. T-1 powinno być przypisane do osoby, która wybrała najlepszą odpowiedź, cóż, to jest mój punkt widzenia...
1 polubienie
gt22
29 Wrzesień 2016 08:26
13
no OK AcCobra....................................... Zaraz to poprawię ;-)
i uwierz mi, nie mam nic przeciwko @ naszemu przyjacielowi daleko od tego
Zabija mnie to, że odpowiedź jest udzielona, rozsadza oczy i nikt nic nie widzi ;-)
to język Breizh tego chce ;-)
@+ ;-)
1 polubienie