Cze wszystkim
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest pobranie nazw zespołów, w których dana część jest używana, a następnie wypełnienie ich na planie?
Jest to podobne do procesu właściwości poszczególnych części.
Trzymamy kciuki :)!
Dziękuję.
Cze wszystkim
Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest pobranie nazw zespołów, w których dana część jest używana, a następnie wypełnienie ich na planie?
Jest to podobne do procesu właściwości poszczególnych części.
Trzymamy kciuki :)!
Dziękuję.
Witaj ac kobra 427,
Czy może Pan opisać w kilku zdaniach metodę, która może pozwolić na rozwiązanie tego pytania?
W eksploratorze solidworks kliknij na zespół lub swoją część, a następnie przejdź do zakładki "używane w" i tam otrzymasz wynik swojego żądania.
Dobry wieczór Ac Cobra
Nie można uzyskać dostępu do łącza, ponieważ wiadomość w serwisie Lyncoa
Kod błędu: DLG_FLAGS_SEC_CERT_CN_INVALID
Robił mi to przez chwilę, a potem PB wydawał się zniknąć, niezależnie od tego, czy był w IE, czy w Firefoxie.
W rzeczywistości, jeśli zastąpisz alert zabezpieczeń, nadal możesz uzyskać do niego dostęp, ale jest to bardzo ryzykowne.
Cześć Zozo_mp,
Jestem chorm i działa dobrze... link prowadzi do podobnego pytania dotyczącego Lynkoa...
Dziękuję ac cobra ;-)
Cze wszystkim
Dziękuję za odpowiedzi :). Jednak wszystkie te metody muszą być wykonywane ręcznie poza rysunkiem.
Czy możliwe jest pobranie nazw złożeń, w których część jest używana w taki sam lub prawie taki sam sposób, jak ta, która pozwala na odzyskanie jej właściwości na rysunku?
O ile nie utworzysz makra, które wysyła zapytanie do zdefiniowanego zestawu plików i tworzy notatkę z wynikiem, odpowiedź brzmi nie.
Biorąc pod uwagę czas przetwarzania, przy samym SW Explorerze, posiadanie dynamicznego linku, który wyświetla taką listę, byłoby katastrofą pod względem czasu otwierania plików.
Dziękuję za odpowiedź, nie wiem jeszcze wystarczająco dużo o makrach. Myślę, że będę się nad tym trochę rozwodził.
Czy masz jakieś wskazówki dla początkujących, które możesz mi doradzić?
Witam
istnieją dodatki i dodatki, z których niektóre są produktami partnerskimi.
Na przykład, oto kilka
Oto przykład ciekawego narzędzia do składania
W produktach partnerskich jest ponad 400 propozycji , które musisz trochę poszperać, nie jest to darmowe, ale może być bardzo przydatne.
Jednak czytałem "utwory dla początkujących" , więc ????
Dziękuję za Twoje leady.
Zamierzam się temu przyjrzeć.
Jeszcze raz dziękujemy!
Witam
Aby zacząć od makr, każdy kurs na VBA może zrobić sztuczkę taką jak ten. Następnie wystarczy skorzystać z funkcji dostępnych w API Solidworks, znajdziesz je TUTAJ, te, które najbardziej Cię zainteresują znajdują się w przestrzeni nazw SolidWorks.Interop.sldworks.
Jeśli chodzi o twój problem, wątpię, czy proste makro jest naprawdę wykonalne, chyba że ilość zestawu do analizy jest niewielka.
Wtedy myślisz, że baza danych jest nadal bardzo przydatna :)
Dla Twojej informacji, ile zestawów musisz przeanalizować?
Pozdrowienia