Jak wyświetlić nazwy zespołów, w których część jest użyta, na rysunku tej części?

Cze wszystkim

Chciałbym wiedzieć, czy możliwe jest pobranie nazw zespołów, w których dana część jest używana, a następnie wypełnienie ich na planie?

Jest to podobne do procesu właściwości poszczególnych części.

Trzymamy kciuki :)! 

Dziękuję.

Witam

Zajrzyj  tutaj , jeśli może ci pomóc.

Witaj ac kobra 427,

Czy może Pan opisać w kilku zdaniach metodę, która może pozwolić na rozwiązanie tego pytania? 

W eksploratorze solidworks kliknij na zespół lub swoją część, a następnie przejdź do zakładki "używane w" i tam otrzymasz wynik swojego żądania.

1 polubienie

Dobry wieczór Ac Cobra

Nie można uzyskać dostępu do łącza, ponieważ wiadomość w  serwisie Lyncoa

Nazwa hosta certyfikatu zabezpieczeń tej witryny różni się od nazwy hosta witryny, do której próbujesz uzyskać dostęp.

Kod błędu: DLG_FLAGS_SEC_CERT_CN_INVALID

Robił mi to przez chwilę, a potem PB wydawał się zniknąć, niezależnie od tego, czy był w IE, czy w Firefoxie.

W rzeczywistości, jeśli zastąpisz alert zabezpieczeń, nadal możesz uzyskać do niego dostęp, ale jest to bardzo ryzykowne.

Cześć Zozo_mp,

Jestem chorm i działa dobrze... link prowadzi do podobnego pytania dotyczącego Lynkoa...

img_20190310_215548_544.jpg

Dziękuję ac cobra ;-)

Cze wszystkim 

Dziękuję za odpowiedzi :). Jednak wszystkie te metody muszą być wykonywane ręcznie poza rysunkiem. 

Czy możliwe jest pobranie nazw złożeń, w których część jest używana w taki sam lub prawie taki sam sposób, jak ta, która pozwala na odzyskanie jej właściwości na rysunku?

O ile nie utworzysz makra, które wysyła zapytanie do zdefiniowanego zestawu plików i tworzy notatkę z wynikiem, odpowiedź brzmi nie.
Biorąc pod uwagę czas przetwarzania, przy samym SW Explorerze, posiadanie dynamicznego linku, który wyświetla taką listę, byłoby katastrofą pod względem czasu otwierania plików.

2 polubienia

Dziękuję za odpowiedź, nie wiem jeszcze wystarczająco dużo o makrach. Myślę, że będę się nad tym trochę rozwodził.

Czy masz jakieś wskazówki dla początkujących, które możesz mi doradzić?

Witam

istnieją dodatki i dodatki, z których niektóre są produktami partnerskimi.

Na przykład, oto kilka

Oto przykład ciekawego narzędzia do składania

W produktach partnerskich jest ponad 400 propozycji , które musisz trochę poszperać, nie jest to darmowe, ale może być bardzo przydatne.

Jednak czytałem "utwory dla początkujących" , więc ????

1 polubienie

Dziękuję za Twoje leady.

Zamierzam się temu przyjrzeć.

Jeszcze raz dziękujemy!

Witam

Aby zacząć od makr, każdy kurs na VBA może zrobić sztuczkę taką jak ten. Następnie wystarczy skorzystać z funkcji dostępnych w API Solidworks, znajdziesz je TUTAJ, te, które najbardziej Cię zainteresują znajdują się w przestrzeni nazw SolidWorks.Interop.sldworks.

Jeśli chodzi o twój problem, wątpię, czy proste makro jest naprawdę wykonalne, chyba że ilość zestawu do analizy jest niewielka.

Wtedy myślisz, że baza danych jest nadal bardzo przydatna :)

Dla Twojej informacji, ile zestawów musisz przeanalizować?

Pozdrowienia

1 polubienie