Próbuję wykonać rysunek do osi części, takiej jak załączony dokument, a ponieważ mam różne grubości, nie mogę użyć funkcji "odsuń elementy", więc przerysowuję część, tworząc punkty orientacyjne, aby znaleźć punkty środkowe..... Stąd moje pytanie, czy istnieje funkcja, która wykonuje tę manipulację? byłaby to ogromna oszczędność czasu, bo oczywiście nie mam tylko listu do napisania :-)
dziękuję za odpowiedzi, problem jaki mam z funkcją przesunięcia polega na tym, że na krzywej "D", aby pozostać na osi, nie mam tej samej wartości przesunięcia do wpisania między początkiem, środkiem i końcem, tu mam swój problem
Lepiej rozumiem twój PB ef rzeczywiście, ponieważ funkcja przesunięcia w rzeczywistości działa tylko od jednej krawędzi (a nie średniej odległości tych dwóch, więc nie możesz użyć funkcji offsetu.
Jakie więc rozwiązanie??? Zamierzam się nad tym zastanowić i zobaczyć, czy moje skromne neurony chcą wymyślić rozwiązanie bez TRUMPowania
"Optymalizuję", czyli przerysowuję trasę? W rzeczywistości to właśnie zrobiłem w załączniku mojej pierwszej wiadomości, pomyślałem, że istnieje magiczna funkcja, która robi wszystko sama lol.
Halo, jaki jest sens bycia w centrum? Narzędzia do centrów obróbczych? Jeśli tak było i chciałbyś znaleźć ten sam ostateczny kształt, potrzebowałbyś litery Z głębiej na krzywej i proporcjonalnej do pozycji, aby poszerzyć linię (w przypadku grawerowania 45°)
Rzeczywiście, dobre pytanie , o co chodzi. Z drugiej strony , aby zrobić kąty proste za pomocą 45°, będziesz musiał mi wytłumaczyć, jak to zrobić.
@GT22 brawo ! Masz szczęście (i to pokazuje, że jesteś inteligentny), widzimy, że opanowałeś powierzchnię, ponieważ przyzwyczaja cię ona do eterycznych reprezentacji w przestrzeni
Przede wszystkim dziękuję wszystkim za odpowiedź i po kilku testach rozwiązanie GT22 rozwiązuje mój problem, mam tylko kilka drobnych problemów z połączeniami między niektórymi prawymi końcami, ale to nic do poprawienia później w porównaniu z czasem zaoszczędzonym dzięki temu rozwiązaniu.
Następnie celem posiadania tego śledzenia osi jest to, że pracuję w znaku reklamowym i ta ścieżka osi pozwala mi wykonać podwójne przesunięcie , aby stworzyć rowek, który otrzymuje diody LED do podświetlenia, publikuję gotowy wynik