Witam, obecnie tworzę plan na Solidworks i chciałbym zintegrować początek części z osiami x, y i z?
Jak mogę to zrobić, dziękuję bardzo.
Witam, obecnie tworzę plan na Solidworks i chciałbym zintegrować początek części z osiami x, y i z?
Jak mogę to zrobić, dziękuję bardzo.
Witaj Augustin, witaj na forum!
Na rysunku możliwe jest wyświetlenie układu początkowego, a także układów współrzędnych, które mogły zostać utworzone w modelu:
Witam, bardzo dziękuję, ale już to zrobiłem, ale podczas publikacji w pdf dane kontaktowe są bardziej widoczne, masz rozwiązanie?
W domu (SW2022 SP5) początki są w pdf, ale mówiłem ci, że musisz wyjąć lupę, aby je zobaczyć... Nie dotyczy to jednak układów współrzędnych.
Sztuczką byłoby użycie stołu do wiercenia, który w końcu zostałby ukryty (poza obszarem drukowania mam na myśli, ponieważ ukrycie stołu ukrywa również oznaczenie). pozwoliłoby to na uzyskanie widocznego znacznika X-Y.
Kolejną sztuczką jest stworzenie szkicu/bloku 3D zapisanego w bibliotece Solidworks, a następnie wywołanie go w razie potrzeby i umieszczenie go we właściwym miejscu (w zasadzie nie ma " gotowego ", niestety to od Ciebie zależy, czy go stworzysz)