Jak poprawić rozdzielczość obrazu (logo firmy) podczas eksportu .pdf rysunku?

Witam

Moja firma właśnie zmieniła swoją identyfikację wizualną i zaktualizowałem mapy bazowe o nowe logo.

Ten został mi dostarczony w .jpeg, w wysokiej rozdzielczości (300dpi) i w kilku rozmiarach. Niezależnie od wersji, po wyeksportowaniu .pdf rysunku logo jest brzydkie, z krenelażem.

Przeszukałem i zmodyfikowałem wszystko, co mogłem znaleźć, co mogło bezpośrednio lub pośrednio wpłynąć na rozdzielczość tego obrazu w zapisanym pliku pdf, bez większej poprawy.

Jakiś pomysł/wskazówka ktoś?

Z góry dziękuję.

Witam

Normalnie, jeśli jesteś swoim tłem i jeśli wstawiasz ==>obraz, prosi cię o niską lub wysoką rozdzielczość. Spróbuj z hajem, który zadziałał bardzo dobrze dla mnie.

@ AC Cobra 427,

Nie, poprzez wstawianie/obraz, brak opcji regulacji rozdzielczości (patrz załącznik).

pm_image.jpg

Być może kliknąłeś poprzednio na Nie pokazuj ponownie, powinieneś przejść do narzędzia==>opcje==>messages/errors/warnings, a następnie sprawdzić rozdzielczość

resolution_image.jpg

Nie mam nic o rozwiązaniu w ignorowanych komunikatach i ostrzeżeniach...

msg_erreurs_avert.jpg

Czy to Solidworks 2020?

Tak, solidny rok 2020.

Dziwne, dziwne, ja też 

Czy masz też profesjonalistę z 2020 roku?

Witam

W moim przypadku w eksporcie zwiększyłem rozdzielczość do 600.

capture.png
1 polubienie

@ac 427 cobra, a nie SW Standard

@TP. Próbowałem zwiększyć rozdzielczość do 600 dpi, niewielka poprawa, ale jednak poprawa.

Ach, może to jedna z różnic między standardem a profesjonalistą.

Może wyślij mi mapy bazowe i logo w prywatnej wiadomości przez link wetransfer, a ja się tym zajmę.