Jak poprawić wizualizację 3D zwymiarowanej części w Edrawing

Witam;

Przede wszystkim przepraszam za niespełnienie mojego wczorajszego wniosku. Odkrywam to forum i nie mam jeszcze referencji!

Jeszcze w celu zwarcia planów szczegółowych, pod Solidworks, zwymiarowałem igłę w 3D. Zapisałem jako plik eDrawing ( .eprt )

Przeglądam załączony  plik (zrzut ekranu) i otrzymuję 3D z nieproporcjonalnymi strzałkami, które pojawiają się, znikają... Krótko mówiąc, bezużyteczne.

Menu, które są dostępne dla mnie w oprogramowaniu, nie pozwalają mi poprawić mojego widoku.

Czy mam aktualne oprogramowanie?

aiguille.png
3 polubienia
Witam, to jest pytanie, które chciałem zadać. Czy zaktualizowałeś do najnowszej wersji Edrawings? Jaka jest Twoja wersja i SP SolidWorks?

Witam

Aby zastąpić rysunki, ponieważ rozumiem, że to jest twój cel, SolidWorks wypuścił produkt stworzony do tego: SolidWorks MBD

Więcej informacji tutaj: http://www.axemble.com/sites/default/files/sw2015_datasheet_mbd_fra_0.pdf

Do zobaczenia.

wersja edrawing ==> 2014 SP04

Wersja SOLIDWORKS ==> 2014x64 SP4.0

Jeśli chodzi o moduł MBD, to od rana jestem na soku. Będzie dostępny w wersji 2015, którą będziemy mieli na początku przyszłego roku, ponieważ zmieniamy komputery i robimy wszystko w tym samym czasie.

Poprosiłem o wersję demonstracyjną, aby zbadać możliwości i spróbować skonfigurować rozwiązanie za pomocą tego modułu

Dziękuję Wam wszystkim

1 polubienie

Widać budżet, ale MBD nadal kosztuje 2000 € plus 500 euro rocznie... (cóż, są to ceny znalezione w internecie w dolarach)

Wygląda to na błąd graficzny. 

Sprawdź, czy 3072630 Microsoft KB jest zainstalowany z usługi Windows Update, w następujący sposób:

1. Aby otworzyć usługę Windows Update, kliknij przycisk Start .Image du bouton Démarrer W polu wyszukiwania wpisz Aktualizacja, a następnie na liście wyników kliknij pozycję Windows Update.
  2. W lewym okienku kliknij opcję Wyświetl historię aktualizacji.

Jeśli tak, odinstaluj go, postępując zgodnie z tym samouczkiem:

http://www.mycadblog.fr/problemes-solidworks-rencontres-apres-la-mise-a-jour-de-microsoft/

1 polubienie

Może zobacz też w opcjach Edrawings.

Czy jest to ten sam problem na kilku stacjach roboczych?

Czy możliwe jest przesłanie pliku do testów?

Dzięki za info. Jestem tym zajęty i powiem ci , co to jest .

Tak, ten sam problem dotyczy kilku pozycji.

W załączeniu znajduje się plik wygenerowany przez eDrawing

AIG-00239-essai_2.eprt

Cze wszystkim;

Jeśli chodzi o dział IT, nie zmodyfikowaliśmy aktualizacji Microsoft KB3072630 zainstalowanej od czasu Windows Update, pod kątem problemów z "rejestrem"

Podejrzewam, że problemy z wizualizacją wynikają z faktu, że eDrawing nie toleruje dodawania wymiarów w 3D solidworks.

Użytkownicy (programista, kontroler,.. ) mają możliwość pomiaru objętości dzięki funkcjom eDrawind.

Pozdrowienia