Witam
Chcę otworzyć pliki SW2014 za pomocą SW2012. Jak to zrobić? Musisz przejść przez format wymiany, który pozwala zachować oryginalne właściwości.
Dziękuję za pomoc.
Witam
Chcę otworzyć pliki SW2014 za pomocą SW2012. Jak to zrobić? Musisz przejść przez format wymiany, który pozwala zachować oryginalne właściwości.
Dziękuję za pomoc.
To proste! ..... Nie możesz!
Próby przełączenia się na STEP lub IGES od SW 2014, a następnie otwarte za pomocą SW2012. Oczywiście, jeśli masz obie wersje.
Myślę, że z pytania nie masz SW2014, więc najprościej jest poprosić o wysłanie kroku do oryginalnej osoby z montażu.
+1 @Gerald
Witam
Czy chcesz pobrać kroki projektowania (drzewo, ograniczenia)? A może solidny "martwy" jest dla ciebie wystarczający?
Witam
Czy chcesz pobrać kroki projektowania (drzewo, ograniczenia)? A może solidny "martwy" jest dla ciebie wystarczający?
Pytanie do społeczności, czy użycie tego oprogramowania może być rozwiązaniem? :
http://www.datakit.com/fr/cross_manager.php
(nawet w wersji próbnej)
@cpidy nadal trwają prace konserwacyjne?
W przypadku, gdy możesz zainstalować wersję 2014 bez odinstalowywania 2012. , a następnie przekonwertuj na krok.
Tylko dla plików CATIA CGR, STL lub VRML możliwe jest zaimportowanie geometrii (pobranie całości lub części funkcji) w następujący sposób:
Importuj geometrię:
Powierzchnie, objętości, szkice, krzywe i modele graficzne (tylko pliki CATIA CGR, STL lub VRML) można importować jako geometrię odniesienia z plików ACIS, CATIA CGR, IGES, Parasolid, Pro/Engineer, STEP, STL, VDAFS lub VRML do dokumentów części.
Aby zaimportować geometrię z innej aplikacji:
1) W dokumencie części kliknij opcję Importowana geometria na pasku narzędzi Funkcje lub kliknij opcję Wstaw > elementy > Importowana geometria.
Zostanie wyświetlone okno dialogowe Otwieranie.
2) Przejdź do żądanego pliku i kliknij przycisk Otwórz.
W przypadku plików ACIS, IGES, STEP, STL, VDAFS lub VRML można kliknąć przycisk Opcje, aby ustawić opcje importu. Pojawi się okno dialogowe z opcjami dla plików Pro/Engineer.
Jeden lub więcej elementów jest importowanych i dodawanych do części. Elementy są umieszczane względem początku układu współrzędnych części, zgodnie ze współrzędnymi w zaimportowanym pliku.
Geometria szkieletowa i krzywe są ignorowane podczas importowania powierzchni jako geometrii odniesienia.
Kiedy widzę twoje odpowiedzi, zastanawiam się:
"Po co korzystać z oprogramowania innych firm, skoro Solidworks może już wykonać kopię zapasową w dowolnym kroku?"
Witam
Dziękuję za odpowiedzi.
Mogę otworzyć pliki STEP części za pomocą SW12, ale nie mogę dodać tych komponentów w celu utworzenia zespołu. Czy istnieje rozwiązanie tego problemu?
Z góry dziękuję.
@cpidy: Musisz mieć problem z zaimportowaniem swoich kroków.
Czy masz rozpoznawanie funkcji w swoim SW2012?
Witam
Dziękuję za wszystkich, którzy mi odpowiedzieli.
Aby stworzyć zespół, musiał najpierw przekonwertować pliki STEP komponentów do SLDPT Sw12.
KURIDY
Witam
Aby stworzyć zespół, musiał najpierw przekonwertować pliki STEP komponentów do SLDPT Sw12.
KURIDY
Witam
KURIDY
Witam
KURIDY
Witam
KURIDY
Witam
KURIDY