Jak skojarzyć arkusz rysunku z zestawieniem komponentów

Cze wszystkim.

Napotykam małą trudność.

Mam skonfigurowany zespół i utworzyłem rysunek. Plik rysunku zawiera wiele arkuszy dla każdej konfiguracji, a każda konfiguracja ma własną listę materiałów.

Na każdym arkuszu znajduje się wiele widoków z bąbelkami, więc muszę skojarzyć każdy widok z nomenklaturą, więc chciałbym mieć możliwość powiązania wszystkich widoków w jednej manipulacji, a nie widok po widoku, ponieważ jest ich dużo. 

Dobry wieczór Fabrice

Kiedy mówisz [[ plik rysunku zawiera wiele arkuszy ]], czy masz na myśli wiele warstw, czy jakiś inny sposób na zrobienie tego?

Na przykład jeden sldrw na konfigurację.

Pozdrowienia

@Zozo_mp: Jest to plan z wieloma folio.

Robimy to często, musisz kliknąć prawym przyciskiem myszy na dany widok/właściwość. W wyświetlonym oknie, w lewym dolnym rogu, znajduje się pole "Bąbelki", w którym możesz wybrać tabelę, której chcesz użyć.

Podobnie w przypadku tabelki rysunkowej, klikając prawym przyciskiem myszy właściwość w pustym obszarze arkusza, można wybrać szablon, który zapewni niestandardowe właściwości do wypełnienia tabelki rysunkowej.

5 polubień

Witam.

Przepraszam za mój spóźniony powrót.

Tak więc, jak odkrył Steffeno, jest to plik .sldrw z wieloma folio. Postępuję tak jak Ty, aby połączyć bąbelki, ale właśnie to mi przeszkadza, w każdym arkuszu jest wiele widoków. Pomysł polegał na tym, aby połączyć wszystkie widoki w tym samym czasie (zaznaczanie wszystkich widoków nie działało).

metoda, którą należy zastosować, to metoda Stefbeno. nie znam żadnego, o którym wiem.

Z drugiej strony wydaje mi się, że jeśli BOM jest tworzony przed widokami, to automatycznie łączą się one z BOM-em.

1 polubienie

Rzeczywiście, o ile mi wiadomo i ku mojemu wielkiemu żalowi, nie ma możliwości powiązania kilku poglądów z nomenklaturą w ramach jednej operacji.

Makro powinno być w stanie wykonać to zadanie, jeśli zaczniemy od założenia, że kojarzymy widoki tablicy z nomenklaturą.

1 polubienie

Witam

To samo:  Mam skonfigurowany zespół i utworzyłem rysunek, plik rysunku zawiera kilka arkuszy dla każdej konfiguracji, ale problem polega na tym, że gdy klikam  "zapisz" SW prosi  mnie o kilka "przebudowy" i dodatkowo "aktualizuj wszystkie arkusze" za każdym razem.

Czy nie ma rozwiązania, które sprawi, że będzie to wygodniejsze? 

Pozdrowienia