Cze wszystkim!
Pracuję przy dużych zespołach blacharskich, często są też rury. Ogólne rysunki są niemożliwe do wykonania, przy najmniejszej manipulacji oprogramowanie ulega awarii ... Czy są jakieś parametry (wykres), które mogę zmodyfikować, aby komputer był mniej potrzebny do obliczeń dla rysunków? Kiedy pracowałem na Catia V5 R21, w 3D, strona graficzna nie była tak obecna, czy można zrobić to samo na solidworks? Zawsze w trosce o powolność.
Konfiguracja komputera wygląda całkiem nieźle.
Dziękuję :)
Aby odpowiedzieć na Twoje pytania:
1. SW 2018
2. Sto tylko w blasze, istnieje również cała integracja komponentów komercyjnych (wentylator, sprężarka, silnik elektryczny, itp.)
3. 10 dla blachy plus wszystkie elementy handlowe
4. Ocena wydajności to 7,7, Windows 7 professional, procesor Intel(R) Xeon(R) CPU es-1620,5 GHz, 16 GB pamięci RAM, karta graficzna Nvidia Quadro M4000 i dysk SSD 250 GB
5. Gdy chcę przesunąć widoki, wykonuję cięcia i widoki detali. Na otwarciu wszystko idzie dobrze i nie trwa to bardzo długo.
Witam
Dziękuję za te wyjaśnienia! rzeczywiście ładna konfiguracja, z wyjątkiem W7, który jest pod koniec swojego życia dla SW.
Nie pamiętam kompatybilności W7 i SW 2018.
Wydaje mi się, że kilka dni temu przeprowadziliśmy dyskusję na podobny temat.
Postaram się ją odnaleźć!
Pozdrowienia
1 polubienie
Witam
Aby uniknąć ponownego przeliczania wszystkiego, w pomieszczeniach należy aktywować pręt blokujący. Pozwala to uniknąć niepotrzebnych rekonstrukcji.
3 polubienia
W przypadku awarii w dużym zespole jest to znacznie częściej związane z importowanymi częściami silnika, elementami komercyjnymi, niż z tymi, które zostały narysowane (blacha)
2 polubienia