Chciałbym zrobić zamaszysty kontur na szkicu rzutowanym na twarz, ale mój rzut, jak pokazano na załączonych zdjęciach, ma wady na zewnątrz cylindra. Jak to zrobić? czy gdzieś popełniłem błąd?
W przeciwnym razie, aby uzupełnić powyższe dobre uwagi, spróbuj pracować według symetrii. Ponieważ twój kawałek jest pozornie symetryczny, możesz zrobić tylko jedną połowę, a następnie osiągnąć symetrię swojego ciała, na końcu, aby uzyskać ostatni kawałek.
Chciałbym zwrócić uwagę na @jmsavoyat i przykład @FUZ3D wykonane za pomocą jednego szkicu
Funkcja nawijania została stworzona właśnie po to, aby przezwyciężyć ograniczenia "krzywej rzutowanej".
Dzięki nawijaniu możliwe jest nawet wykonanie rowka, wykonując kilka obrotów, w przeciwieństwie do "krzywej rzutowanej", aby na przykład uzyskać chłodzenie lodem. Moralność do projektowania to nie zwijanie się ;-)
Witam wszystkich, bardzo dziękuję za odpowiedzi, które bardzo mi pomogły.
W rzeczywistości przeszedłem do płaskiego miejsca docelowej powierzchni cylindrycznej, następnie stworzyłem na nim szkic, aby pozostać na danej powierzchni, a następnie zastosowałem funkcję nawijania do tego szkicu i wynik jest doskonały.