Witam
Nie mam już nazwy rozszerzenia w kolumnie typu w eksploratorze solidworks, mam tylko "aplikację SLD 2020", podczas gdy chciałbym mieć "SLDRW.... " itp.
Jak to zrobić?
Dziękuję
2020-11-06_17h00_13.png
Witam
Nie mam już nazwy rozszerzenia w kolumnie typu w eksploratorze solidworks, mam tylko "aplikację SLD 2020", podczas gdy chciałbym mieć "SLDRW.... " itp.
Jak to zrobić?
Dziękuję
Witam
Spróbuj kliknąć prawym przyciskiem myszy na pliki części, następnie właściwości, a następnie otworzyć się z wyszukiwaniem Solidworks Launcher i tym samym dla drw.
Witam
Jeśli metoda @ac cobra 427 nie działa, co mi się udało, możesz wybrać domyślną aplikację, postępując zgodnie z tą metodą:
Panel sterowania\Programy\Programy domyślne -> Skojarz typ pliku

Wybierz aplikację domyślną

Cdlt powiedział:
Dziękuję za odpowiedzi, ale nie mogę znaleźć "solidworks launcher" w moich aplikacjach, mam tylko "solidworks" na własną rękę
Witam
Przejdź do części solidworks, a następnie kliknij prawym przyciskiem myszy i kliknij "otwórz za pomocą", którą powinieneś znaleźć.
Niech Moc będzie z wami.
Musisz rozwinąć panel wyboru, a następnie wybrać "wyszukaj inną aplikację na tym komputerze", aby znaleźć plik exe, w domu jest tutaj: C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS\swShellFileLauncher.exe
Tak jak w moim 1 poście, kliknij prawym przyciskiem myszy i właściwości, a w otwierach wybierz Solidworks Launcher.
Kliknąłem prawym przyciskiem myszy na moje pliki, właściwość i zmodyfikowałem program otwierający, wybierając Solidworks Launcher, który pojawił się ponownie po poprzedniej manipulacji.
Dziękuję Wam wszystkim
Witam
Nadal musisz zweryfikować odpowiedź, która najbardziej pomogła Ci rozwiązać problem, może to pomóc użytkownikom z tym samym problemem rozwiązać go, łatwiej znajdując odpowiedź (to samo dotyczy innych bieżących pytań).
Pozdrowienia