Jak uzyskać lepsze renderowanie na SW23

Cze wszystkim

Jestem na SW23. Nie chcę mieć fotorealistycznego renderingu, tylko lepszy rendering niż ten, który mam teraz. Chciałbym zobaczyć większe lub bardziej widoczne linie. Jak to zrobić?

Obecnie majsterkuję, nagrywając mój utwór w formacie JPG w wysokiej rozdzielczości, aby móc go powiększyć i ponownie nagrać później. Czy masz inny sposób na robienie rzeczy?

Oto rendering, który obecnie posiadam, a który nie jest jeszcze wystarczająco dobry jak na mój gust.

Z góry dziękuję za przyszłe rady.

Witam;
W przypadku przezroczystego komponentu, takiego jak ten, przejdę przez rysunek (oczywiście z białym tłem), widziany w trybie cieniowanym, a następnie:
Albo pobaw się opcjami dokumentu " czcionka liniowa " i pobaw się niestandardowymi grubościami:
image
(będzie Pan jednak musiał pamiętać, że zmodyfikował go dla innych posłów do PE...)
Inaczej:
Przekształć widok w szkic,
image
i pobaw się grubością linii:
image

Uwaga: możliwe jest użycie zmiany szerokości linii bezpośrednio w widoku (bez konieczności przekształcania go w szkic)
image
(*) RMB = Prawy przycisk myszy (kliknij prawym przyciskiem myszy, co...)
ale to o wiele dłuższa droga... częściowo linijka po linii...

1 polubienie

Bardzo dziękuję za tę technikę, w ogóle o tym nie myślałem, to kolejna alternatywa, która również może być całkiem dobra. :+1:

Witam

Inna metoda: tryb kreskówki.

• Wybierz opcję Krawędzie w trybie cieniowanego obrazu :
    image

• Wybierz tryb kreskówek w RealView:
    image
    image

• Otwórz opcje PhotoView 360 :
    image

• Przewiń w dół i sprawdź wdrożenie " Renderowanie konturu/ kreskówek" :
    image

• wybierz typ " Kreskówka ", a następnie typ " Render z krawędziami kreskówki i cieniowaniem ",

• W razie potrzeby zmień grubość linii i ich kolor .

• zatwierdź za pomocą zielonego haczyka (lub zrób zrzuty ekranu bez zamykania opcji PV360).

3 polubienia