Jak ukryć zera po prawej stronie w zestawieniu komponentów solidworks?

Witam

Dla niektórych może to być oczywiste, ale ja nie mogę tego znaleźć, więc zadaję Ci pytanie:
Czy istnieje możliwość ukrycia zer po prawej stronie bezpośrednio w zestawieniu komponentów?

Chcę ukryć niepotrzebne zera po prawej stronie dla długości moich rur w moim BOM, jest to właściwość niestandardowa, a wartości i tak są zaokrąglane do najbliższego mm.

image

W obszarze właściwości dokumentu>tabele>ogólne lub BOM> zera po prawej stronie, nic to nie zmienia, to samo dotyczy właściwości mojej części lub zespołu.

Jeśli ktoś ma odpowiedź, jestem za tym!

Witam

Zero w prawo przy usuwaniu?

Kolejna ścieżka, Kliknij literę kolumny, a następnie symbol sigma (równanie), tam powinieneś zobaczyć odpowiednie właściwości niestandardowe. Dostępna jest lista rozwijana "precyzja". Przymierz .1

Witam;

Solidworks mówi: https://help.solidworks.com/2019/French/SolidWorks/sldworks/c_trailing_zeroes.htm
Ale w każdym razie sprawdź również precyzję wymiarów wymaganych na szkicach spawanych mechanicznie.

Pozdrowienia.

1 polubienie

Kiedy przechodzę przez równanie i wybieram właściwość niestandardową, nic nie pojawia się już w mojej kolumnie.
image

Jakiś pomysł?

Wybrałem opcję Usuń zera po prawej stronie wszędzie tam, gdzie to zobaczyłem

image
image

W moich osobistych właściwościach wartości są zaokrąglane do mm, ale 2 zera są nadal wyświetlane po przecinku dziesiętnym.

W przeciwnym razie, jak mogę sprawdzić dokładność wymiarów wymaganych na moich szkicach spawanych mechanicznie?

… określenie " Ilość" jest mylące, to dystans, prawda?

image
!!! To już są równania! : Zobacz @Sylk komentarze, aby zmniejszyć liczbę miejsc dziesiętnych,
W twoich pokojach , a nie na twoich rysunkach...

1 polubienie

Więc gdzie jest opcja "ukryj zera po prawej" dla równań własności osobistej?
Zaznaczyłem to pole z mojej strony: dla wymiarów, tolerancji oraz w tabeli>nomenklaturze i tabeli>ogólnej.

Jak to się dzieje, że wartość w mojej tabeli nomenklatury jest w 0,0000, podczas gdy zmierzona wartość i wartość w moim równaniu są w 0,00?

Może poszukaj jednostek dokumentu (drw, a następnie ewentualnie części).

Witam @stefbeno
Wiem, że aby zmodyfikować precyzję w tabeli równań, musimy przejść przez jednostki. Możliwe, że wpłynie to również na zestawienia materiałów.

Tak, w końcu przejrzałem właściwości na poziomie jednostki, ma to wpływ na cały mój dokument, ale w tym przypadku nie było to bardzo ważne. W rzeczywistości nic nie było precyzyjne co do dziesiątej.