Dla niektórych może to być oczywiste, ale ja nie mogę tego znaleźć, więc zadaję Ci pytanie: Czy istnieje możliwość ukrycia zer po prawej stronie bezpośrednio w zestawieniu komponentów?
Chcę ukryć niepotrzebne zera po prawej stronie dla długości moich rur w moim BOM, jest to właściwość niestandardowa, a wartości i tak są zaokrąglane do najbliższego mm.
W obszarze właściwości dokumentu>tabele>ogólne lub BOM> zera po prawej stronie, nic to nie zmienia, to samo dotyczy właściwości mojej części lub zespołu.
Kolejna ścieżka, Kliknij literę kolumny, a następnie symbol sigma (równanie), tam powinieneś zobaczyć odpowiednie właściwości niestandardowe. Dostępna jest lista rozwijana "precyzja". Przymierz .1
Więc gdzie jest opcja "ukryj zera po prawej" dla równań własności osobistej? Zaznaczyłem to pole z mojej strony: dla wymiarów, tolerancji oraz w tabeli>nomenklaturze i tabeli>ogólnej.
Jak to się dzieje, że wartość w mojej tabeli nomenklatury jest w 0,0000, podczas gdy zmierzona wartość i wartość w moim równaniu są w 0,00?
Witam @stefbeno Wiem, że aby zmodyfikować precyzję w tabeli równań, musimy przejść przez jednostki. Możliwe, że wpłynie to również na zestawienia materiałów.
Tak, w końcu przejrzałem właściwości na poziomie jednostki, ma to wpływ na cały mój dokument, ale w tym przypadku nie było to bardzo ważne. W rzeczywistości nic nie było precyzyjne co do dziesiątej.