Dobry wieczór
W ramach TIPE zamodelowałem przeciwbieżne śmigło na Solidworks, a następnie zasymulowałem jego działanie za pomocą Meca3D . Musiałbym jednak znać ciąg, jaki ten może wygenerować, gdy skręca w wodzie. Problem w tym, że nie mam pojęcia, jak to zrobić (jakie wysiłki itp...).
Czy ktoś mógłby mi pomóc?
Z góry dziękuję.
PJ: zrzut ekranu z mojego modelowania na meca3D.
crp.png
Witam @quentinprt
Solidworks dla swojej części CAD nie będzie dla Ciebie przydatny, poza modelowaniem, które już wykonałeś. Są to śmigła do łodzi, ponieważ w samolocie nie ma szans, że to zadziała, biorąc pod uwagę CAD 3D.
W najlepszym razie potrzebujesz modułu FlowSimulation, który nie jest darmowym oprogramowaniem, ale "trestréscherware" i którego implementacja jest całkiem, lub bardzo trudna: dla tych, którzy nie opanowali symulacji. Poziom wiedzy zdobytej w Terminalu i nieco poza nim z pewnością nie wystarczy, aby osiągnąć swoje cele, ponieważ obliczenia na śmigłach są bardzo skomplikowane, a jeszcze gorsze dla śmigieł przeciwbieżnych (por. A400M).
Nie wszystko jednak stracone ;-) Proponuję zajrzeć do oprogramowania HELICIEL, które jest specjalistycznym oprogramowaniem na Twój temat (również mecaflux)
Powodzenia i mam nadzieję, że Wasze TIPE zadowoli wszystkich, a szczególnie Was w pierwszej kolejności ;-) ;-)
Pozdrowienia
PS: aby pokazać Ci ogrom zadania, proponuję zapoznać się z tym tematem, który z pewnością dostarczy Ci dobrych informacji.
https://www.lynkoa.com/forum/solidworks/mod%C3%A9lisation-dune-h%C3%A9lice-davion
2 polubienia
Witam
Dziękuję za tę odpowiedź. W tym przypadku przyjrzę się oprogramowaniu, o którym mi powiedziałeś, i postaram się sprawdzić, czy moja instytucja nie ma FlowSimulation (kto wie...).
Jeszcze raz dziękuję.
Pozdrowienia.
Witam
Po sprawdzeniu udało mi się zobaczyć, że mój zakład ma Symulację Przepływu, więc zacząłem się z nią zapoznawać.
Teraz chciałbym wiedzieć, jak uzyskać ciąg generowany przez moje śmigło? (Widziałem, że możesz powiedzieć oprogramowaniu różne cele (globalne, powierzchniowe...), więc o które "cele" powinieneś zapytać oprogramowanie i gdzie je zastosować?)
Dziękuję za odpowiedzi.
Quentin
Dobry wieczór
Symulacja przepływu jest złożonym oprogramowaniem i z mojego doświadczenia wynika, że nie można jej kontrolować za pomocą pstryknięcia palcem lub siły woli.
Ponadto atakujesz klif bez doświadczenia i umiejętności nabytych w ogóle w szkole inżynierskiej
Jeśli dobrze się zastanowisz, zobaczysz, że nie jesteś w przypadku , w którym to płyn jest w ruchu (jak powietrze, które wchodzi i wychodzi ze skrzynki elektronicznej, aby ją schłodzić).
W twoim przypadku jest to ruch śmigła, który porusza płyn (w tym przypadku wodę).
Aby ci trochę pomóc, sprawdź to
Pozdrowienia
1 polubienie
Dobry wieczór
W rzeczywistości czytałem, że przemieszczenie śmigła w wodzie będzie równoznaczne (prawdopodobnie dla uproszczenia) z przemieszczeniem się wody w stałym śmigle.
Widziałem , że aby obliczyć ciąg za pomocą symulacji przepływu, wystarczyłoby wybrać obiektyw powierzchniowy, zaznaczając wszystkie łopaty i dobierając siłę zgodnie z kierunkiem przepływu (przepływ, do którego podałbym tutaj prędkość, z jaką porusza się moje śmigło 40kn (~20m/s)).
Czy uważasz, że tę metodę można również zastosować w przypadku śmigła obracającego się w przeciwbieżnym kierunku?
Niestety nie mam możliwości pełnego opanowania oprogramowania, więc jestem zmuszony dowiedzieć się tylko tego, co może mi się przydać (już wymyśliłem, jak wprawić śmigło w ruch obrotowy i rozpocząć obliczanie strumieni ). Jednak moim ostatecznym celem byłoby po prostu sprawdzenie "teoretycznymi" wynikami za pomocą symulacji przepływu, potem zaś zróżnicowanie parametrów mojego śmigła w celu zaobserwowania ich wpływu na ciąg.
Pozdrowienia
Witam
Moje badania posunęły się nieco naprzód i udało mi się (za pomocą metody przedstawionej w mojej ostatniej wiadomości) uzyskać w miarę stałe wartości ciągu. Coś jednak mnie niepokoi:
Rzeczywiście, kiedy obserwuję linie strumieni na symulacji przepływu, zauważam, że woda jest spowolniona na wyjściu z mojego przeciwbieżnego śmigła, ale prędkość obrotowa jest taka sama jak w prawdziwym modelu.
Czy to normalne?
W załączeniu zdjęcie przedstawiające zjawisko.
Dziękuję
15602673860571204328444.jpg
Witam
Jest to do pewnego stopnia normalne z następujących powodów
Wbrew powszechnemu przekonaniu, prędkość przepływu nie zwiększa się wraz z prędkością, w przeciwieństwie do reaktora.
(Źródło: wikipedia) Do zalet śmigieł przeciwbieżnych należy możliwość odzyskania części energii obrotowej traconej przez śmigło skierowane do przodu, co skutkuje lepszą ogólną wydajnością; możliwość zastosowania niższej prędkości obrotowej dla tej samej średnicy niż w przypadku konwencjonalnego śmigła (lub tej samej prędkości obrotowej dla mniejszej średnicy); Mniejsze obciążenie łopaty, co skutkuje zmniejszoną kawitacją i związanym z tym hałasem.
Czytaj więcej na Wiki
Pozdrowienia
Dla przypomnienia, jeśli umieścisz napędową o zbyt dużej średnicy i bardzo mocny silnik, cóż, to łódź obraca się wokół napędowej (prawdziwy przypadek), co nie zdarza się przy przeciwbieżnym (spójrz na to, co mówi się o torpedach. ;-) Z tego powodu potężne silniki zaburtowe mają dwa silniki z tyłu, a duże silniki zaburtowe mają dwie napędowe z dwoma wałami oddalonymi od siebie.
3 polubienia
Super! Bardzo dziękuję za tę odpowiedź.
Pozdrowienia.
Dobry wieczór
Zrobiłem symulację z pojedynczym śmigłem obracającym się na symulacji przepływu i nadal obserwuję, że ciecz jest zwalniana na wyjściu ze śmigła. Skąd to mogło się wziąć?
(Prędkość obrotowa wynosi 1280 obr./min lub 134 obr./s)
(Woda dociera do śmigła z prędkością 40 węzłów lub 20,57 m/s)
Dziękuję.
une_helice_vitesse_.png