Chciałbym mieć możliwość wyśrodkowania kwadratu, który widzisz na zdjęciu za pomocą podpory, która jest przymocowana do masztu (cylinder na zdjęciu)
capture_support.png
Chciałbym mieć możliwość wyśrodkowania kwadratu, który widzisz na zdjęciu za pomocą podpory, która jest przymocowana do masztu (cylinder na zdjęciu)
Witam
Kliknij 4 powierzchnie, które są // i użyj ograniczenia slajdu.
raz w jednym kierunku, a potem w drugim.
Niech Moc będzie z wami.
dziękuję, zobaczę , czy mogę to zrobić
pamiętaj, aby kliknąć, przytrzymując Ctrl.
Niech Moc będzie z wami.
Nie mogę tego zrobić, wyświetla mi się komunikat: "Wybrane encje są nieprawidłowe"
Nawet jeśli przytrzymasz Ctrl w ciemności, to nie zadziała
Oto samouczek od naszych przyjaciół @alain ERP
http://www.lynkoa.com/contenu/contrainte-centre-de-profil-2
Niech Moc będzie z wami.
Dobry wieczór
Dlaczego po prostu nie użyć ograniczenia, które pokrywa się z płaszczyzną twojej maty z płaszczyzną twojego kwadratu?
Wszystko zależy oczywiście od tego, gdzie umieścisz pochodzenie swoich części.
Jeśli nie masz centralnego planu dla swojego kwadratu, po prostu go utwórz .
Z drugiej strony, jeśli chcesz obrócić wokół osi, po prostu utwórz oś na rurze i wyrównaj płaszczyznę kwadratu do tej osi.
Mam nadzieję, że zrozumiałeś swój problem.
Edycja: Dodawanie obrazów
Witam
Można również użyć płaszczyzn kwadratu i ścian podpory oraz utworzyć wiązania symetryczne.
Dziękuję AC Cobra
Nigdy nie myślałem o użyciu ograniczeń symetrycznych COOOoooolll :-)
Nawiasem mówiąc , dla ograniczenia sym na SW2015->SW2018 odwrócili wybór, plan sym, a następnie pozostałe 2 płaszczyzny, podczas gdy wcześniej było odwrotnie.
Powinna być opcja "najlepiej", żeby zrobić odwrotnie: 2 strzały, potem plan sym, ale o tym możemy pomarzyć.
Osobiście trochę trudno mi się do tego przyzwyczaić po 8 latach użytkowania.
Jak cały czas mówimy na SW, nie ma tylko jednego rozwiązania, to od Ciebie zależy, czy skorzystasz z tego, które jest najbliższe Twojemu zastosowaniu / projektowi.
@FUZ3D : Wydaje mi się, że to bardziej tak, jakby od 2016 roku wrócili do początkowej kolejności wyboru tej funkcji. Kiedy przechodziłem od 2009 do 2014 roku, kolejność była następująca: twarze, potem płaszczyzna symetrii, podczas gdy zawsze znałem płaszczyznę symetrii, a następnie twarze (co z mojego punktu widzenia wydaje mi się bardziej logiczne)
Witam
To prawda, że nie zauważyłem ograniczeń "wyśrodkowanych profili", które uważam za całkiem dobre, merci@alain ERP.
Niech Moc będzie z wami.
Dla uproszczenia poprzez porównanie metody @FUZ3D: nie trzeba tworzyć osi, wystarczy wyświetlić osie tymczasowe
dziękuję za pomoc mi udało mi się :)
Wszystko, co musisz zrobić, to zamknąć post, zatwierdzając najlepszą odpowiedź.