Jak zmienić formatowanie indeksu na rysunku?

Witam

Czy można zmienić format dymka na rysunku (Solidworks 2016, SP 3.0): na przykład umieścić dymek na czarnym tle, a cue napisane na biało? Nie mogłem tego znaleźć w menu "Symbol wersji". Szukam sposobu, aby bardziej podkreślić bąbelki podpowiedzi w bardzo gęstych płaszczyznach. Z góry dziękuję, bardzo serdecznie,

Witam

Aby Twoja bańka była bardziej widoczna, możesz pobawić się grubością pociągnięć, klikając bańkę, następnie w menu kliknij inne właściwości i tam masz style linii dołączenia, a także kontur. Odznaczasz "użyj widoku dokumentu i tam możesz pobawić się grubością linii, aby uzyskać lepszą widoczność. Jeśli Ci się spodoba, możesz to zmienić w narzędziu>opcja>właściwość dokumentu>adnotacja> styl dymka i linii...

6 polubień

Witam 

Rozwiązanie, które ci zaproponowałem, mogło ci pomóc???

1 polubienie

Witam

Aby zobaczyć dostępne opcje zmiany formatu symboli rewizji, po prostu kliknij istniejący symbol, a w menedżerze właściwości pojawi się menu u dołu tego obrazu :

https://michaellorddotme.files.wordpress.com/2014/12/change-leader.png

Aby zobaczyć wszystkie możliwości, zobacz tutaj:

http://help.solidworks.com/2014/English/SolidWorks/sldworks/HIDD_Options_Balloons_new.htm

Ale nie sądzę, że znajdziesz to, czego szukasz, opcje są dość ograniczone i nie ma innego sposobu, aby to zmienić.

1 polubienie

Witam

Dziękuję za odpowiedzi!

Niestety nie rozwiązałem mojego problemu:

AC Cobra 427: grubość bąbelka zmienia się tylko dla bąbelków "adnotacji", a nie dla bąbelków indeksu, przejrzałem w tym celu właściwości dokumentu, ponieważ nie mogłem znaleźć "innych właściwości" w menu indeksu... (por. PC)

.PL: rzeczywiście to testowałem, ale bardziej interesowało mnie pogrubienie/pogrubienie okręgu bańki lub umieszczenie go w białym indeksie tła na biało, ale oczywiście nic na ten temat nie ma. Kolejna uwaga: Twój zrzut ekranu pokazuje bąbelki adnotacji, a nie podpowiedzi... Te ostatnie wydają się trudniejsze do edycji

Dziękujemy za odpowiedź!

capture.png

Rzeczywiście mogę w ten sposób pogrubić bąbelki adnotacji (patrz PC), ale nie ma to wpływu na bąbelki indeksu...

capture1.png

Rzeczywiście mogę w ten sposób pogrubić bąbelki adnotacji (patrz PC), ale nie ma to wpływu na bąbelki indeksu...

capture1.png