Witam
Chciałbym wygenerować pliki pdf za pomocą Batch Converter i nadać mu nazwę, szukając właściwości pliku.
Przykład:
Mój plik nazywa się "mardi05-01.drw" i zawiera kilka arkuszy. Na każdym arkuszu znajduje się kartusz z odniesieniem (0012; 0013; ...) i oznaczeniem (tube1; tube2; ...). Chciałbym wydać pds o nazwie: 0012 - tube1; 0013 - rura 3; ...
Nie wiem, czy jest to możliwe za pomocą tego narzędzia. Może istnieć inny sposób, na przykład za pomocą makra...
Dziękuję
Witam
Czy próbowałeś:
zakładka opcji; "nazwa wygenerowanych plików"
Na końcu wiersza "Zamień/dodaj pierwsze znaki" kliknij przycisk "... "
Daje to dostęp do opcji pobierania wartości właściwości.
Pozdrowienia
1 polubienie
Aby uzupełnić informacje o @Gabriel:
Możesz łatwo nazwać swój plik PDF jako:
wtorek05-01-00152-tube1
Aby to zrobić w "Opcjach" Batchconverter oraz w zakładce "Wygenerowane nazwy plików":
W polu "Zamień/Dodaj ostatnie znaki":
Kliknij na [....]
Wybierasz rodzaj pól: "Wartość nieruchomości": wpisujesz nazwę swojej nieruchomości 1
weryfikujesz na OK
ponownie wybierasz typ pól: "Wartość nieruchomości": wpisujesz nazwę swojej nieruchomości 2
weryfikujesz na OK
Sprawdzasz [+] przed polem "Zamień/Dodaj ostatnie znaki":
Na liście wybranych reguł pojawi się nowa reguła.
Aby ta zasada miała zastosowanie, należy ją sprawdzić.
INFO: pamiętaj, aby zapisać swoją regułę.
1 polubienie
Witam
Dziękuję za tę informację. Do tej pory ją znalazłem, ale utknąłem na kroku: "Wybierasz rodzaj pól: "Wartość nieruchomości": wpisujesz nazwę swojej nieruchomości 1". Jak mam wpisać nazwę tej nieruchomości? Próbowałem "SW-Reference", ale wyświetla mi się "puste pola"... Czy to składnia nie jest dobra?
Pozdrowienia