Jak zmienić domyślny typ rzutowania w SolidWorks 2018?

Witam 

Nie mogę zmienić domyślnego typu projekcji w SW2018, ale moje mapy bazowe są w europejskim typie projekcji, niezależnie od tego, czy jest to model ".slddrt", ".drwdot", a nawet model "Układ" w szablonach. Gdy tylko nacisnę "utwórz rysunek z pokoju" lub "Ctrl+N rysunek", mój plan jest za każdym razem ustawiany na typ projekcji USA.

Z góry dzięki,

Witam

Jeśli, jak wspomniałeś, każdy szablon jest w typie projekcji Europa, sprawdź, czy ścieżka szablonu wskazuje na właściwe pliki. Czasami nie aktualizuje się zgodnie z oczekiwaniami. (Opcje => Domyślne szablony => Rysunki (patrz PC))

Sprawdź również ścieżki w Opcje => Lokalizacje plików, gdy już przy tym jesteś.

miseenplaneuropevsusa.png
5 polubień

Witam

Kiedy jesteś w MEP i klikasz prawym przyciskiem myszy, a następnie nieruchomość masz Europę lub USA? Po umieszczeniu go w Europie, jeśli tak nie było, usuń w nim swoje monety, a następnie zarejestruj go w . DRWDOT, aby mieć swój szablon aktualizacji.

1 polubienie

Dziękuję bardzo, problem pojawił się w "Modelu", kiedy otworzyłem MEP, wziął poprawny rysunek, ale dla "Modelu" MEP w ukrytym folderze, który był w USA typ projekcji. Próbowałem zmodyfikować "Model", gdy po prostu musiałem zmienić lokalizację plików.

Witam, mam takie samo pb jak ty, co zrobiłeś pod względem lokalizacji plików?
Dziękuję

Musisz poinformować SW, gdzie znajdują się pliki szablonów (kropka drw) w Opcjach systemu/Lokalizacja plików/Szablony dokumentów (to jest 1. temat).
Skoro już przy tym jesteś, zmień również ścieżkę map bazowych.