Jak zmienić kolejność dni/miesięcy/lat we właściwościach niestandardowych?

Witam, mam problem, desperacko szukam sposobu na ustawienie wyświetlania dat w DD/MM/RRRR w autouzupełnianiu za pomocą niestandardowych właściwości... Najwyraźniej domyślnie umieszcza miesiące na pierwszym miejscu, ale wolałbym, aby dni były wyświetlane jako pierwsze.
Jestem pewien, że gdzieś musi to być mały szczegół, ale chodzi o to, że po 2 godzinach badań jestem o krok od rzucenia ręcznika i wstawienia pola tekstowego zamiast daty.
Z góry dziękuję za pomoc...

captured.jpg

Witam

podczas aktualizowania indeksu w tabelce rysunkowej ma znajdować się wartość DD/MM/RRRR???

Tak, zgadza się... Nie wiem dlaczego, ale w domu, z kalendarzem, który pojawia się, gdy przechodzę do właściwości niestandardowych, kiedy klikam dzisiejszą datę, najpierw umieszcza mi miesiąc (MM/DD/RRRR)

Dobry wieczór

Wydaje mi się, że SW jest w języku angielskim, więc wyświetlanie daty jest zgodne z językiem. Moim zdaniem nie ma prostego rozwiązania poza przełączeniem interfejsu na francuski.

1 polubienie

Cholera, tego właśnie się obawiałem, bo tak, jestem w Solidworks English... Więc będę musiał przejść przez proste pole tekstowe. Nigdy nie wiadomo, jeśli ktoś miałby rozwiązanie tego problemu z interfejsem (mamy prawo marzyć), pozostawię pytanie otwarte.
W każdym razie dziękuję za wszystko. :)

A jeśli umieścisz notatkę, która wskazuje na właściwość date, wygląda to następująco???

Z drugiej strony, Ac Cobra 427, nie rozumiem, co chcesz mi wytłumaczyć.
Czy mógłby mi Pan/Pani opisać, jakie operacje należy przeprowadzić, jeśli to możliwe? :)

Witam

Wstawiasz ==>adnotacje ==> notatkę, a następnie idziesz w lewo w PropertyManager i wierzę, że to jest druga ikona, gdzie możesz połączyć się z nieruchomością i tam szukasz krótkiej daty. Może być inny, który Ci odpowiada...

No dobrze... Próbowałem więc to zrobić, ale problem polegał na tym, że za pomocą ikony Właściwości niestandardowe po prawej stronie miałem kalendarz, który był wyświetlany dla dat. Ale kiedy wybrałem jeden, automatycznie wypełnił pole, wpisując miesiąc, dzień, a następnie rok.
Bardziej chciałem znaleźć rozwiązanie, aby skorzystać z tej funkcji kalendarza.
Ale moim zdaniem jest to związane z tym, że używam angielskiej wersji SW. :-/