Musiałem przekształcić profil części klienta w szkic 3D (przekształcić elementy), a teraz chciałbym zmienić początek tego szkicu 3D, aby pomylić go z moim złożeniem (złożeniem). Niestety, pochodzenie kluczowej części pozostaje odniesieniem do mojego szkicu 3D i nie mogę tego zmienić.
Początek szkicu 3D odpowiada początkowi układu współrzędnych w pomieszczeniu.
Aby wstawić ten profil za pomocą początku układu współrzędnych szkicu, należy go otworzyć i dopasować początek płaszczyzny do ciężaru wstawienia profilu.
Czy nie można było po prostu przesunąć części klienta, aby umieścić ją prawidłowo w stosunku do miejsca pochodzenia? W ten sposób, gdy jednostki zostaną przekształcone, zostaną umieszczone bezpośrednio we właściwym miejscu!
Witaj, możesz utworzyć układ współrzędnych (Wstaw > geometrię odniesienia), aby związać swój szkic w odniesieniu do tego układu współrzędnych, który zostanie umieszczony zgodnie z Twoimi potrzebami. Podczas wstawiania układu współrzędnych można zmienić orientację osi X, Y i Z.
Oczywiście, najpierw należy usunąć wszystkie ograniczenia , które blokują szkic przed początkiem układu współrzędnych.
Jeśli chcesz umieścić układ współrzędnych względem zespołu, edytuj część w kontekście zespołu, aby wstawić geometrię odniesienia względem innej części.
Dzięki Joss.G, zrobiłem dokładnie to, co zasugerowałeś.
Złożyłem moje części zgodnie ze starym markerem i ponownie włożyłem ten zespół do innego, w którym wybrałem miejsce, w którym chciałem mieć mój marker.
Następnie utworzyłem szkic 3D w tym nowym zespole, w którym moje odniesienie do szkicu idealnie pasowało.