Jestem w trakcie tworzenia części spawanej mechanicznie w SolidWorks, która zawiera elementy arkusza blachy oraz profil UPN z funkcji "Element spawany mechanicznie".
Ta część będzie musiała mieć dużą liczbę konfiguracji odpowiadających różnym wymiarom i będzie zarządzana przez rodzinę części.
Będę również musiał zarządzać rozmiarem mojej nazwy UPN w tej rodzinie części, ale nie mogę znaleźć sposobu na zdefiniowanie w rodzinie części, który rozmiar profilu powinien być wybrany przez funkcję.
Jeśli ktoś ma rozwiązanie lub formułę do wykorzystania w mojej rodzinie pokoi.
Upn ma normalnie wymiar lg, jeśli dwukrotnie klikniesz na ekstruzję w 3d, masz wszystkie wymiary, które są wyświetlane i klikniesz na długość, a tam po lewej stronie vius masz wartość podstawową (coś w rodzaju D1@Boss-Extru.1), kopiujesz tę wartość i wklejasz ją do tabeli rodziny pomieszczeń, a następnie wypełniasz pola lub łączysz tę wartość z inną który odpowiada w tabeli rodziny pomieszczeń, gdzie łączysz tę wartość bezpośrednio w 3D, klikając wymiar i umieszczając = pouis wybierasz wymiar, któremu ma odpowiadać.