Jak skonfigurować zmienną globalną, która nie jest powiązana z oceną?

Witam

Więc jaki jest tego sens, jeśli nie jest to powiązane?

3 polubienia

Czy możesz rozwinąć swoje pytanie?

Etui, zrzut ekranu itp.

Dziękuję =)

1 polubienie

No właśnie, gdzie jest problem?

Zmienna jest przez swoją niezmienną poprzez coś, co zawiera wymiar

konieczne jest wyjaśnienie NIE

@+;-)

Zmienna globalna może zmieniać wartość w zależności od konfiguracji i jest to używane w równaniach?

W takim przypadku należy wprowadzić wartość zmiennej globalnej dla żądanej konfiguracji w edytorze równań i w polu Wartość/Równanie kliknąć ikonę z żółtymi kostkami, aby wskazać "Określ konfiguracje", "Ta konfiguracja" lub "Wszystkie konfiguracje" (wartość domyślna)

równanie. jpg powiedział:
1 polubienie

Jeśli jest to zmienna do użycia w równaniu, na przykład w Menedżerze funkcji (drzewie):

• Kliknij prawym przyciskiem myszy folder "Równanie", a następnie "Zarządzanie równaniami"
  • W pierwszej części, w obszarze "Zmienne globalne" wpisz żądaną nazwę dla tej zmiennej, a następnie jej wartość w kolejnej kolumnie.

@Fabrice_A

Której wersji oprogramowania używasz? na SW13 nie mam dostępu do konfiguracji.

Wydaje mi się, że dostępne pod 2014 Benoit

1 polubienie

@Benoit.LF

Tak, zapomniałem, że to SW2014

1 polubienie

Zobacz ten samouczek!

Pomoże Ci to zrozumieć, jak działają zmienne globalne.

http://www.leguide3d.com/profiles/blogs/les-quations-1-variables-globales?xg_source=activity

przepraszam za źródło....

Rzeczywiście, nie określiłem tego w SW 2013, a ta zmienna jest częścią równania, które steruje wymiarem.

Czyli chciałeś zmienić tę zmienną zgodnie z konfiguracjami?

Dlaczego nie zapoznać się z rodziną części? Twoja zmienna miałaby postać kolumny , a równania znajdowałyby się w arkuszu Excela.

1 polubienie

Rodziny pokoi znajdują się w tym samouczku

http://www.lynkoa.com/tutos/3d/famille-de-pieces-solidworks (w języku angielskim)

@+ ;-)

Przeszedłem na wersję 2014, w której problem już się nie pojawia.