pascal
14 Grudzień 2016 10:55
1
Witam
W moim BE pracujemy z licencjami pływającymi.
Zwykle aktywujemy lub dezaktywujemy dodatki, a licencja dostosowuje się do aktywowanych dodatków.
Od wersji 2016 dodatek symulacji nie jest już dostępny.
Pytanie: Skąd mam wiedzieć, które dodatki solidworks zostały zainstalowane na moim komputerze?
Dziękuję za odpowiedzi
1 polubienie
Witam
Przechodzisz do Narzędzi i dodatków. (ekran w załączeniu)
sans_titre.jpg
2 polubienia
Tak, lub bezpośrednio tutaj:
I wiemy, czy Simulation jest zainstalowany i aktywny:
pascal
14 Grudzień 2016 12:12
5
Dziękuję za odpowiedzi.
Wiem, gdzie znaleźć listę suplementów. Tutaj włączam lub wyłączam te, których potrzebuję.
Problem polega na tym, że dodatek symulacyjny powinien zostać zainstalowany, ale nie pojawia się na tej liście.
Czy jest jakiś inny sposób, aby sprawdzić, jakie dodatki są zainstalowane na komputerze?
complements.bmp
1 polubienie
coyote
14 Grudzień 2016 13:29
6
Witam
Znany problem, jest to spowodowane aktualizacją systemu Windows, musisz ją odinstalować i naprawić instalację SOLIDWORKS. Zobacz ten poprzedni post
http://www.lynkoa.com/forum/3d/probleme-complements-sw-2015
@+
pascal
14 Grudzień 2016 13:44
7
@Coyote:
Widziałem to pytanie, ale jestem z SW2016 pod win7
Inne stacje robocze BE (pod Win10 lub Win8.1) mają ten sam problem i wszyscy mieliśmy tę samą instalację.
Skłaniam się bardziej ku złemu montażowi ze strony informatyka, ale potrzebuję elementów, które udowodnią mu, że nie zainstalował wszystkiego, co powinien.
Dodatek symulacyjny pojawia się na pasku dodatków solidwors, ale jest wyszarzony, jest to początek leadu...
1 polubienie
coyote
14 Grudzień 2016 14:03
8
Ponownie
Przejdź do menu "?" i kliknij "moje produkty", a następnie wyślij screen wydruku!
@+
pascal
14 Grudzień 2016 14:23
10
z wyrzutów sumienia spojrzałem na okno "about", które powinno wskazywać, która wersja oprogramowania jest zainstalowana... Oto ona
O mówi mi, że to premia
Moje produkty mówią mi, że to profesjonalista
FYI, pożyczyłem licencję premium przed zrobieniem zrzutów ekranu
a_propos.jpg
pascal
19 Grudzień 2016 08:13
11
Problem rozwiązany, ale pytanie nie brzmi tak naprawdę...
Problem wynikał z instalacji, w której symulacja nie została sprawdzona we właściwym miejscu i dlatego nie została zainstalowana :-(
Z drugiej strony, aby to zobaczyć, infolinia przeszła modyfikację instalacji (czego nie mogę zrobić, nie mając uprawnień na PC)
1 polubienie