Jak zatrzymać swój tracker na stałe

Witam

Używam programu AutoCAD 2013 i nie wiem, jak zachować wybrany ploter w programie Autocad.

Za każdym razem, gdy uruchamiam program Autocad, tracę wybór plotera lub drukarki i nie mam żadnego w oknie.

Dziękuję

Witam

Czy moduł śledzący jest zarządzany przez system Windows, czy jest to sterownik specyficzny dla programu Autocad?

Jeśli jest obsługiwana przez system Windows, powinno wystarczyć zadeklarowanie jej (w systemie Windows) jako drukarki domyślnej...

1 polubienie

Czy to forum odpowiada na pytanie?

http://www.bg-map.com/discus/messages/9/378.html?1198071371

W przeciwnym razie znajduje się w oknie dialogowym Preferencje w opcjach drukowania

Wystarczy kliknąć "Ustaw aktualny"

cf Załączony zrzut ekranu

capture.jpg
1 polubienie

Dziękuję panowie, ale nic nie pomaga.

Za każdym razem, gdy tworzę nowy rysunek i chcę go wydrukować, muszę ponownie wybrać urządzenie drukujące.

dziękuję i tak

Witaj Thierry,

To nie jest takie proste.

W rzeczywistości musisz zdefiniować w opcjach Autocada  (zakładka "Śledź i publikuj") domyślną drukarkę, którą chcesz (w lewym górnym rogu).

Ale w rzeczywistości dotyczy to tylko nowych prezentacji, które są tworzone.

Rzeczywiście, ponieważ każda prezentacja może zapamiętać inną drukarkę, po otwarciu pliku drukarki są już zdefiniowane w prezentacjach, w tym w nowych rysunkach (szablonach).

Jedynym rozwiązaniem (w przypadku nowych pustych rysunków lub własnych szablonów) jest skonfigurowanie układów w samych plikach szablonów.

Nie przeszkadza to w ustawieniu drukarki domyślnej w opcjach.

Mam nadzieję, że odpowiedziałem na twoje pytanie.

1 polubienie

Witam

Konfiguracja wydruku jest skojarzona z układem (w tym specjalnym układem "obiektu" dla obszaru obiektu.

Aby zawsze mieć taką samą konfigurację podczas tworzenia rysunku lub otwierania programu AutoCAD, należy skonfigurować prezentację w używanym szablonie.

1) Aby dowiedzieć się, który szablon AutoCAD jest używany w momencie premiery:

Wpisz "opcje" na klawiaturze

na karcie Pliki

w folderze "Ustawienia szablonu"

zaznacz "nazwa domyślnego pliku szablonu dla RAPNOUV"

Jeśli sekcja jest pusta, plik używany dla wersji francuskiej powinien znajdować się w folderze:

C:\Users\<Twój login>\appdata\local\autodesk\autocad mechanical 2013 - english\r19.0\eng\template

2) Otwórz ten szablon

Wybierz typ pliku .dwt

Kliknij prawym przyciskiem myszy prezentację, która ma zostać skonfigurowana (na przykład obiekt)

Menedżer układu

Kliknij "Edytuj"

Konfigurowanie drukowania (wybór drukarki)

Zapisz plik.

Powinieneś znaleźć tę konfigurację dla każdego nowego pliku

W przypadku innych musisz uruchomić to polecenie w swoich plikach, aby zapisać układ

Zdecydowanie radzę stworzyć własne szablony, które będą zawierały między innymi:

Twoje konfiguracje działek

Twoje warstwy

Używane czcionki

Rodzaje wykorzystywanych linii

+ cała masa wariacji zapisanych na rysunku.

Witam

Miałem podobny problem i

Rozwiązaniem była ponowna instalacja sterownika trackera

bo podobnie jak Ty nie miałem "żadnego" w mojej wybranej linii trackera

Dziękuję za informowanie mnie na bieżąco