Jak konwertować pliki za pomocą Harmonogramu zadań

Jeszcze jedno pytanie!

Mam plan, który obejmuje około dwudziestu arkuszy. Chciałbym mieć możliwość przekonwertowania każdego z tych arkuszy na plik dxf. Każdy z DXF-ów przyjmie nazwę swojego arkusza.

Rozumiem, że jest to wykonalne za pomocą harmonogramu zadań?

Bez względu na to, jak bardzo szukam, w sieci i w pomocy, nawet nie rozumiem, jak to działa!

Tylko w oknie dialogowym "konwertuj pliki", jak wybrać format końcowy mojego wyboru?

Chyba robię to źle, jeśli ktoś może mnie oświecić w zakresie korzystania z tego narzędzia, z góry dziękuję!

planificateur.jpg

Dobry wieczór

Żeby zrobić dxf, to eksportujesz a nie konwertujesz ;)

Z drugiej strony nie sądzę, aby możliwe było przekonwertowanie każdego arkusza na różne pliki za pomocą harmonogramu (chyba że zmieniło się to w wersjach wyższych niż 2014).

2 polubienia

Witam

możesz zapisać bezpośrednio, zapisując jako DXF, a następnie gdy otworzy się okno, przejdziesz do opcji, a następnie możesz wybrać "eksportuj wszystkie arkusze w osobnych plikach" mały problem polega na tym, że nazwa DXF to 00-, a następnie nazwa, którą podałeś, więc na 10-tym będzie 10-tym MEP pliku....

exporter_toutes_les_feuilles_dans_des_fichier_separer.jpg
3 polubienia

To zależy od tego, czy masz wersję standardową, pro czy premium.

Nie wiem jak pro, ale standardowa wersja (harmonogramu ) nie pozwala na eksport w dxf.

2 polubienia

Nie widziałem załącznika.

AC daje Ci rozwiązanie.

2 polubienia

Rzeczywiście, ograniczałem się do "nawracania", gdy trzeba było "eksportować".

Udało mi się zrobić to co chciałem, czyli plik DXF na arkusz który ma nazwę: "nazwa document_nom arkusza"

Z drugiej strony dlaczego w harmonogramie zadanie jest w stanie: "Nie można zapisać wyników" z komunikatem o błędzie w załączniku. podczas gdy mój wynik jest tam, ponieważ mam swoje pliki DXF...

erreur_planificateur.jpg

Jest to raczej plik "dziennika", którego nie może napisać, aby zobaczyć w opcjach. Musi być skonfigurowany w chronionym katalogu.

Rodzaj pliku tekstowego, w którym rano obserwujesz, że wszystko, co zacząłeś wieczorem, poszło dobrze.

1 polubienie