Jak skorygować rozbieżność między planem 3D a planem?

Witam

Zauważyłem, że mam rozbieżność między moim 3D a planem.
Wyjaśnienie: 
Mam ograniczenie pozycji na 4662,5 mm, na planie wymiar wynosi rzeczywiście 4662,5 mm, ale na 3D, kiedy go zmierzę, skończę z 4661,5 mm..... I to na kilku kawałkach.
Wskazówka, jak rozwiązać problem? 

Dziękuję!

Witam

Czy możesz przymocować pokój z mepem w zamek błyskawiczny, czy jest ten problem, abyśmy mogli zobaczyć? 

1 polubienie

Wymiar na planie można przyjąć na dole fazowania 

Na przykład faza 1 mm

dlaczego po prostu nie zaimportujesz wymiarów modemu 3D bezpośrednio

które teoretycznie są dobre

@+

3 polubienia

Jest to bardzo praktyczna funkcja importowania wymiarów 3D, ale nie jestem fanem, ponieważ miałem już praktykantów, którzy modyfikowali wymiary MEP i przenosimy cały montaż, uważam to za bardzo niebezpieczne.

MEP jest teoretycznie tylko płaskim (2D) obrazem 3D

to tylko z 3D (referencje 3D)

Że to my tworzymy posła do PE

A nie na odwrót

wymiar utworzony w instalacji nie zmienia niczego w 3D 

z drugiej strony, zmiana wymiaru 3D natychmiast modyfikuje MEP 

no chyba, że się nie obudziłem 

To właśnie referencje 3D pozwalają na utworzenie mepa

a nie na odwrót

Osobiście nigdy nie widziałem, aby ocena w PE modyfikowała 3D

albo miałem szczęście 

@+ ;-)

1 polubienie

Witaj gt22,

Aby powiedzieć "tak" w planie, wycinając wymiar, możesz zmienić wymiar 3D i żyć w tym kierunku, uważaj, aby to zadziałało, musi to być wymiar zaimportowany z 3D.

Aby odpowiedzieć na pytanie ankhx, sprawdź, mierząc, czy klikasz na prawą krawędź, aby obliczyć swoje kursy.

Pozdrowienia.

AR.

1 polubienie

Tak mi się wydawało, jeśli zaimportujesz wymiary za pomocą narzędzia obiektu modelu, możesz zmodyfikować 3d z MPE, po prostu klikając wymiar i zmieniając jego wartość, za którą podąża 3D. dziękuję @A.R, więc nadal byłem całkowicie przytomny ^_^ ^_^

1 polubienie

Witaj kobra,

Nie ma problemu, zdarza się to każdemu... Tak, działa to tak długo, jak długo jest to jeden lub więcej wymiarów zaimportowanych bezpośrednio z 3D.

Pozdrowienia.

AR.

Witam

Oto kilka obrazów, aby lepiej zrozumieć problem
Ograniczenie do 4662.5

Mierzone w 4661.5

Zaplanuj na 4662.5

https://postimg.cc/gallery/KGVFfXv

Dziękuję.

W jaki sposób ograniczyłeś swoją uzdę w porównaniu do tej na końcu? Czy masz ograniczenie // a potem odległość? 

Może różnica między początkiem a kołnierzem w samym elemencie.

Witam

Czy jesteś pewien swoich równoległości i współosiowości między różnymi częściami (// oś kołnierza / boczna powierzchnia początkowa,  koncentryczność między kołnierzem a rurą nośną kołnierza itp.)?

Czy twoje pomiary są wykonane na tych samych referencjach, ponieważ nie widzę 2 różnych wymiarów, ale 3 (4662,6, 4662,5 i 4661,5)?

Dla mnie odczuwa lekką przerwę między różnymi elementami !!

Pozdrowienia

1 polubienie

Prawy kołnierz ma występ, osobiście sprawdzę, czy wymiar/wiązanie jest dołączone do prawej ściany.
Jeśli inne kursy są dobre, to ograniczenie musi zostać sprawdzone.

Naprężenie rzeczywiście odbywa się od powierzchni kołnierza do osi, a wymiar wynosi 4662,5, ale wyświetla 4662,6 w wymiarze 3D
Brak występu na kołnierzu.

Cóż, edytowałem wiązanie i ponownie je zweryfikowałem, a wymiary zostały zaktualizowane, wszystko wróciło do normy...
Przepraszam za niedogodności, ale wybór twarzy i samolotów jest dobry u podstawy...

W każdym razie dziękuję wszystkim!

1 polubienie