Witam
Zauważyłem, że mam rozbieżność między moim 3D a planem.
Wyjaśnienie:
Mam ograniczenie pozycji na 4662,5 mm, na planie wymiar wynosi rzeczywiście 4662,5 mm, ale na 3D, kiedy go zmierzę, skończę z 4661,5 mm..... I to na kilku kawałkach.
Wskazówka, jak rozwiązać problem?
Dziękuję!
Witam
Czy możesz przymocować pokój z mepem w zamek błyskawiczny, czy jest ten problem, abyśmy mogli zobaczyć?
Wymiar na planie można przyjąć na dole fazowania
Na przykład faza 1 mm
dlaczego po prostu nie zaimportujesz wymiarów modemu 3D bezpośrednio
które teoretycznie są dobre
@+
Jest to bardzo praktyczna funkcja importowania wymiarów 3D, ale nie jestem fanem, ponieważ miałem już praktykantów, którzy modyfikowali wymiary MEP i przenosimy cały montaż, uważam to za bardzo niebezpieczne.
MEP jest teoretycznie tylko płaskim (2D) obrazem 3D
to tylko z 3D (referencje 3D)
Że to my tworzymy posła do PE
A nie na odwrót
wymiar utworzony w instalacji nie zmienia niczego w 3D
z drugiej strony, zmiana wymiaru 3D natychmiast modyfikuje MEP
no chyba, że się nie obudziłem
To właśnie referencje 3D pozwalają na utworzenie mepa
a nie na odwrót
Osobiście nigdy nie widziałem, aby ocena w PE modyfikowała 3D
albo miałem szczęście
@+ ;-)
Witaj gt22,
Aby powiedzieć "tak" w planie, wycinając wymiar, możesz zmienić wymiar 3D i żyć w tym kierunku, uważaj, aby to zadziałało, musi to być wymiar zaimportowany z 3D.
Aby odpowiedzieć na pytanie ankhx, sprawdź, mierząc, czy klikasz na prawą krawędź, aby obliczyć swoje kursy.
Pozdrowienia.
AR.
Tak mi się wydawało, jeśli zaimportujesz wymiary za pomocą narzędzia obiektu modelu, możesz zmodyfikować 3d z MPE, po prostu klikając wymiar i zmieniając jego wartość, za którą podąża 3D. dziękuję @A.R, więc nadal byłem całkowicie przytomny ^_^ ^_^
Witaj kobra,
Nie ma problemu, zdarza się to każdemu... Tak, działa to tak długo, jak długo jest to jeden lub więcej wymiarów zaimportowanych bezpośrednio z 3D.
Pozdrowienia.
AR.
Witam
Oto kilka obrazów, aby lepiej zrozumieć problem
Ograniczenie do 4662.5
Mierzone w 4661.5
Zaplanuj na 4662.5
https://postimg.cc/gallery/KGVFfXv
Dziękuję.
W jaki sposób ograniczyłeś swoją uzdę w porównaniu do tej na końcu? Czy masz ograniczenie // a potem odległość?
Może różnica między początkiem a kołnierzem w samym elemencie.
Witam
Czy jesteś pewien swoich równoległości i współosiowości między różnymi częściami (// oś kołnierza / boczna powierzchnia początkowa, koncentryczność między kołnierzem a rurą nośną kołnierza itp.)?
Czy twoje pomiary są wykonane na tych samych referencjach, ponieważ nie widzę 2 różnych wymiarów, ale 3 (4662,6, 4662,5 i 4661,5)?
Dla mnie odczuwa lekką przerwę między różnymi elementami !!
Pozdrowienia
Prawy kołnierz ma występ, osobiście sprawdzę, czy wymiar/wiązanie jest dołączone do prawej ściany.
Jeśli inne kursy są dobre, to ograniczenie musi zostać sprawdzone.
Naprężenie rzeczywiście odbywa się od powierzchni kołnierza do osi, a wymiar wynosi 4662,5, ale wyświetla 4662,6 w wymiarze 3D
Brak występu na kołnierzu.
Cóż, edytowałem wiązanie i ponownie je zweryfikowałem, a wymiary zostały zaktualizowane, wszystko wróciło do normy...
Przepraszam za niedogodności, ale wybór twarzy i samolotów jest dobry u podstawy...
W każdym razie dziękuję wszystkim!