Jak zwymiarować położenie wierceń w rozmieszczanej części

Witam

Chciałbym ocenić położenie otworów w części, która ma zostać rozłożona. Otwory są w zagięciu, więc kiedy chcę dopasować rozmiar otworów. Solidworks po prostu nie chce.

Wybranego elementu nie można przekształcić w linię kołową lub łuk.

Czy ktoś ma dla mnie rozwiązanie? 

Dziękuję

cote_pliage.png

Witam

Powinieneś zobaczyć swój kawałek, ale domyślam się, że otwory są zrobione przed złożeniem (cóż, mam nadzieję)

Więc jeśli twoja część jest wykonana jak w prawdziwym życiu z płaskim arkuszem z otworami z stożkowym i gładkimi otworami, jeśli wykonasz naszkicowaną fałdę, nie widzę powodu, dla którego nie byłoby możliwe uzyskanie prawidłowego płaskiego wymiaru.

Jeśli robisz po zgięciu (złożeniu), to jest to zupełnie inna para rękawów.

Czy możesz podać nam szczegóły dotyczące metody produkcji lub wysłać swoją część, która pójdzie szybciej.

Pozdrowienia

PS: jeśli jest to naszkicowane zagięcie, zrób szkic, który nie dotyka dwóch dużych krawędzi.

3 polubienia

Witam

Aby to zadziałało, musisz sprawić, aby Twój kawałek był taki, jak zozo_mp go opisał (jak w prawdziwym życiu ;-) ) ) Złożony bez otworów, a następnie użyj funkcji rozłożenia i zrób swoje otwory i złóż go tak, aby Twoje otwory były okrągłe w Twoim mieszkaniu i można je było obrócić z boku. Tam są lekko owalne, więc nie nadają się do kocia.

2 polubienia

Witam

Potwierdzam odpowiedzi ZOZO i AC COBRA, ja właśnie wykonuję  tego typu części. Funkcja rozkładania i składania. 

1 polubienie